Hvad Er Den Olympiske Flamme

Hvad Er Den Olympiske Flamme
Hvad Er Den Olympiske Flamme

Video: Hvad Er Den Olympiske Flamme

Video: Hvad Er Den Olympiske Flamme
Video: The History of the Olympic Flame | 90 Seconds Of The Olympics 2023, December
Anonim

Ild er et af de mest berømte symboler på de Olympiske lege. En person, der så åbningen af OL, så en atlet dukke op på stadion med en brændende fakkel, og hvordan en kæmpe beholder - skålen med den olympiske flamme - ville lyse op fra denne fakkel. Denne ceremoni fremkalder altid en storm af følelser. Ilden skal være tændt hele tiden under konkurrencen. Og når OL officielt er lukket, går ilden i skålen ud.

Hvad er den olympiske flamme
Hvad er den olympiske flamme

Ifølge gamle græske myter blev ild bragt til jorden fra det hellige Olympus-bjerg, hvor guderne bor. Men det var slet ikke en gave fra Gud! Titanen Prometheus stjal ild og gav den til mennesker og lærte folk at bruge den. Takket være dette ophørte folk med at være forsvarsløse mod de kolde og rovdyr, det blev lettere for dem at leve. For dette blev Prometheus, på ordre fra den øverste gud Zeus, lænket til en klippe, og i mange år hakkede en ørn i leveren. Disse forfærdelige pine fortsatte, indtil den store helt Hercules dræbte ørnen og befriede Prometheus. Hercules, ifølge myter, indledte konkurrencerne i byen Olympia og viet spillene til Zeus for at blødgøre sin vrede.

Husker Prometheus 'selvopofrelse, tændte de gamle grækere ild inden konkurrencen startede. Således respekterede de hans hukommelse. Derudover var ild blandt de gamle folk et helligt symbol: man mente, at det "renser" en person. Derfor skulle ceremonien med at tænde ilden befri både deltagerne i konkurrencerne og de tilskuere, der kom til Olympia fra hele Hellas fra dårlige intentioner. Ildflammen understregede som sådan den hellige karakter af de konkurrencer, der var dedikeret til den højeste gud, bidrog til den fred, der blev annonceret på tidspunktet for legene.

Da mange århundreder senere genoplivet Baron Pierre de Coubertin og hans medarbejdere De Olympiske Lege, blev ild valgt som et af konkurrencens symboler. Naturligvis troede ingen på guden Zeus i det 19. århundrede, men den genoplivede Olympiade skulle fremme fred mellem mennesker. "Du skal konkurrere på stadioner, ikke på slagmarken!" - sådan var de Coubertins princip. Og flammen fra den olympiske flamme minder folk om dette den dag i dag.

Det lyser i Heras tempel på Olympias territorium fra solen ved hjælp af et specielt spejl. Og så leveres den brændende fakkel på atlets stafetløb til det land, hvor spillene afholdes. Løberne skiftes og bringer fakkelen til hovedstadionet. Og i det øjeblik, flammen vises i skålen, betragtes Olympiaden som åben.

Anbefalede: