Hvad Den Internationale Olympiske Komité (IOC) Gør

Hvad Den Internationale Olympiske Komité (IOC) Gør
Hvad Den Internationale Olympiske Komité (IOC) Gør

Video: Hvad Den Internationale Olympiske Komité (IOC) Gør

Video: INTERNATIONAL OLYMPIC COMMITTEE - WikiVidi Documentary 2022, December
Anonim

Den Internationale Olympiske Komité blev oprettet i 1894 til genoplivning, efterfølgende udvikling og fremme af den olympiske bevægelse. IOC kan ikke have mere end 115 medlemmer, og de er ikke forpligtet til at være professionelle atleter.

Hvad Den Internationale Olympiske Komité (IOC) gør
Hvad Den Internationale Olympiske Komité (IOC) gør

IOC's vigtigste funktion er tilrettelæggelsen og gennemførelsen af ​​de Olympiske lege, men udvalgets opgaver er ikke begrænset til dette. Dens specielle formål er at fremme den olympiske bevægelse og ideologi baseret på gensidig forståelse mellem borgere fra forskellige lande og kærlighed til sport. For at validere disse ideer bruger IOC en række forskellige metoder og henvender sig især til regeringerne i forskellige lande og private sportsorganisationer for at få hjælp. Ifølge idéen fra Pierre de Coubertin, der indledte genoplivningen af ​​de olympiske lege, skulle IOC's funktion være at undervise i sportsetik, eliminere vold ved legene, overbevise folk om, at sport skal tjene menneskehedens gode og fair konkurrence skulle erstatte krig.

IOC er blandt andet forpligtet til at være særlig opmærksom på atleter, tage sig af dem og samtidig sikre, at OL-reglerne følges nøje. Dens funktioner inkluderer eliminering af forskelsbehandling på grund af køn, nationalitet og alder. Medlemmerne af udvalget klarer denne opgave med succes: kvindekonkurrencer, der afholdes inden for rammerne af legene, bliver mere og mere populære, repræsentanter for forskellige stater deltager i OL, og i 2010 blev der oprettet særlige ungdomsspil, hvor junioratleter kan deltage. Med hensyn til overholdelse af reglerne organiserer IOC også antidopingkontrol i et forsøg på at forhindre bedrageri ved OL.

Det er IOC's ansvar at give de bedst mulige betingelser for konkurrencen. Dette gælder især for sikkerheden for atleter. Også IOC er forpligtet til at modstå politiseringen af ​​OL og forhindre forsøg på at udføre terrorhandlinger ved sådanne begivenheder. Derudover er han involveret i at støtte det internationale olympiske akademi såvel som mange andre institutioner, der på en eller anden måde er forbundet med den olympiske bevægelse og bidrager til dens udvikling og forfremmelse.

Populær af emne.