Hvad Er Den Olympiske Landsby

Hvad Er Den Olympiske Landsby
Hvad Er Den Olympiske Landsby

Video: Hvad Er Den Olympiske Landsby

Video: Олимпиада 1972 — Мюнхенские убийства 2022, December
Anonim

Den olympiske landsby er et kompleks af bygninger, hvor deltagerne i legene og de personer, der ledsager dem, er placeret. Derudover har de normalt også et antal ekstra lokaler, herunder kantiner, butikker, et kulturcenter, frisører, postkontorer osv. Med andre ord er det en hel by eller landsby, hvor alle, der på nogen måde er involveret i de olympiske lege, bor. Normalt er de placeret tæt på de olympiske stadioner i en bestemt by. Landsbyens sportskompleks bør give alle betingelser for at træne atleter og deres behagelige levevis.

Hvad er den olympiske landsby
Hvad er den olympiske landsby

Historien om denne type landsby er ganske interessant. Ved de første olympiske lege besluttede repræsentanter for hvert land uafhængigt om indkvartering for deres delegationer under konkurrencen. I 1924, under OL i Paris, måtte atleterne bo i træbygninger, hvorefter de modtog det veletablerede navn "Olympiske landsby".

Ved legene i Los Angeles i 1932 blev huse til deltagerne specielt bygget nær stadionet. Så dukkede traditionen med at skabe olympiske landsbyer op. I overensstemmelse med det olympiske charter falder opførelsen af ​​sådanne landsbyer og deres vedligeholdelse på spillernes værtsby. De olympiske landsbyer kan kun besøges af deres beboere, og udenforstående er kun tilladt der med et specielt pas.

Til OL i 1980 blev der også bygget en olympisk landsby i Sovjetunionen. Moskva, som var vært for konkurrencen, skabte et helt boligkvarter som forberedelse til OL. Denne landsby blev, i modsætning til tidligere byer, oprindeligt opfattet som et boligkvarter, derfor blev der ud over selve husene også bygget skoler, et hospital, kulturelle og underholdningsfaciliteter.

Landsbyen blev bygget tilbage i 1979, men selv da var arkitekterne baseret på opførelse af bygninger i billedet af massekonstruktionshuse. Deres mål var at skabe en landsby, der ville være radikalt forskellig fra alle de tidligere. Nu er det et Moskva-boligområde, der består af 16-etagers bygninger i standardserien, som på et tidspunkt allerede var meget populære. Den olympiske landsby i Moskva er et eksemplarisk eksempel på kompleks udvikling: der er et sportskompleks, et indkøbscenter, en poliklinik samt mange bygninger til kulturelle og hjemlige formål.

Populær af emne.