Hvad Er Den "olympiske Landsby"

Hvad Er Den "olympiske Landsby"
Hvad Er Den "olympiske Landsby"

Video: Hvad Er Den "olympiske Landsby"

Video: Hvad Er Den "olympiske Landsby"
Video: Une Section Serbe au Combat 2023, Juni
Anonim

Den olympiske landsby er et sted, der er specielt udpeget til indkvartering for deltagerne i de olympiske lege, dvs. atleter, trænere, medicinsk personale, teknikere og andre ledsagende personer. Ud over boligkvarteret i den olympiske landsby er der madpunkter, sports- og træningskomplekser, butikker, kultur- og underholdningscentre, internetcaféer, postkontorer - med et ord alt, hvad der er nødvendigt for et moderne behageligt liv.

Hvad
Hvad

Afhængigt af de specifikke forhold kan de "olympiske landsbyers" bopæl enten være tæt på hovedstadionerne, hvor legene finder sted, eller i tilstrækkelig afstand. Under alle omstændigheder er værtslandet forpligtet til at give indbyggerne i "landsbyen" ikke kun komfort, men også sikkerhed. For eksempel på tidspunktet for spillet er det kun en person med officiel akkreditering, der frit kan komme ind i "landsbyens" område, og andre mennesker kan kun besøge det efter at have modtaget et specielt pas.

De første spil i vores tid, der startede med Athen-legene i 1896, kendte ikke et sådant koncept - "Olympic Village". Sportsdelegationen fra hvert deltagende land besluttede uafhængigt spørgsmålet om indkvartering, ophold som regel på hoteller eller i lejede lejligheder. Men da listen over olympiske sportsgrene blev udvidet, og delegationerne blev flere, blev det tydeligt, at de skulle placeres på et bestemt område. Ved OL i Los Angeles 1932 boede konkurrenter for første gang i specialbyggede huse. Fra det øjeblik opstod traditionen med at bygge "olympiske landsbyer".

Denne tradition har heller ikke skånet Moskva. Før de olympiske lege i 1980 blev der bygget et stort boligkvarter sydvest for hovedstaden i Sovjetunionen, der blev opkaldt den olympiske landsby. Men da det oprindeligt var planlagt, at muskovitterne ville bo her efter konkurrencedeltagernes afgang, blev skoler, poliklinikker og kulturcentre også inkluderet i infrastrukturen i mikrodistriktet. For den tid blev 16- og 18-etagers beboelsesbygninger med forbedret planlægning, hvoraf den olympiske landsby bestod, betragtet som næsten en eliteversion af en typisk udvikling. Under alle omstændigheder var deltagerne i OL i Moskva ret tilfredse med betingelserne for indkvartering og rekreation, der blev ikke modtaget nogen klager fra dem.

Populær af emne.