Hvad Er Den Længste Olympiske Svømningsafstand

Indholdsfortegnelse:

Hvad Er Den Længste Olympiske Svømningsafstand
Hvad Er Den Længste Olympiske Svømningsafstand

Video: Hvad Er Den Længste Olympiske Svømningsafstand

Video: Moscow Olympics 1980 Closing ceremony with Misha!! Москва Олимпиада 2022, December
Anonim

Svømning er en af ​​de ældste olympiske discipliner. Svømning betragtes kun som sådan overvindelse af vandrummet, når en person svømmer under vand ikke mere end 15 m efter starten. Sportsdiscipliner, når en atlet svømmer en større afstand under vand, klassificeres som undervands, ikke svømning.

Hvad er den længste olympiske svømningsafstand
Hvad er den længste olympiske svømningsafstand

IOC klassifikation

Den Internationale Olympiske Komité (eller IOC) opdeler svømningsafstande i to typer: i åbent og begrænset vand, med andre ord, svømning i havet eller i en pool.

Svømning med åbent vand eller maratonafstand blev inkluderet i konkurrenceprogrammet så sent som i 2008 i Beijing. En sådan svømmetur udføres i 10 km. Dette er den længste åbne vandafstand.

Svømning i poolen er en mere traditionel disciplin, og den længste afstand i dette område er 1500m, freestyle.

Den russisk-sprogede officielle klassifikation kalder svømning vandsport, udtrykket "svømning" bruges ikke.

Konkurrencer i puljen

Internationale konkurrencer afholdes kun i puljer, som normalt er 50 eller 100 m lange. På grund af det faktum, at atlet ofte skifter retning, er hans hastighed ofte lidt højere, end hvis han svømmede over et længere afsnit uden at dreje. Der er flere problemer forbundet med fastsættelse af hastighedsregistreringer.

I 1908 blev det besluttet, at rekorder kun kunne sættes i puljer, der varede længere end de olympiske, så der blev ikke sat svømmerekorder ved legene. Men i 1956 blev denne beslutning revideret, nu kan rekorder kun sættes i puljer på 50 og 55 meter lange. Siden 1957 er registreringen af ​​optegnelser startet igen. I perioden fra 1988 til 1993 blev denne beslutning revideret igen, og nu er det muligt at sætte rekorder i en 25-meters pool.

Svømning i åbent vand

En afstand på 10 km i svømning betragtes som ultra-lang. En gang var dette en masse ensomme eksperimenter, men nu er langdistance svømning begyndt at blive udført i store mængder.

Historien om ultra-langdistance svømning begyndte i det 19. århundrede, da briten Matthew Webb svømmede over den engelske kanal i 1975. Det tog ham 21 timer og 45 minutter at gøre dette.

Konkurrence med åbent vand blev inkluderet i verdensmesterskabet i svømning i 1991. Og nu hvert år siden 2000 afholdes verdensmesterskabet i svømning i åbent vand på afstande på 5, 10 og 25 km. Men den længste olympiske åbne vandafstand indtil videre er 10 km svømmetur.

Populær af emne.