Hvorfor 50 Meter Svømningsafstand Blev Forældet Ved OL

Hvorfor 50 Meter Svømningsafstand Blev Forældet Ved OL
Hvorfor 50 Meter Svømningsafstand Blev Forældet Ved OL
Video: Hvorfor 50 Meter Svømningsafstand Blev Forældet Ved OL
Video: Swimming Men's 100m Backstroke - S6 Final - London 2012 Paralympic Games 2023, Februar
Anonim

Svømning er en af ​​de mest spektakulære olympiske sportsgrene. Derudover er han meget rig på medaljer, for nu spilles så mange som 34 sæt præmier her lige for mænd og kvinder. Herunder i en afstand af 50 meter freestyle.

Hvorfor 50 meter svømningsafstand blev forældet ved OL
Hvorfor 50 meter svømningsafstand blev forældet ved OL

Kampen om medaljer i en afstand af 50 meter ser altid usædvanligt imponerende og dramatisk ud. Tilskuerne støtter atleterne hektisk. Men for nylig er sportskommentatorers og lægeres stemmer oftere og oftere blevet hørt om, at denne afstand faktisk har overlevet dens anvendelighed og burde udelukkes fra programmet for De Olympiske Lege.

Faktum er, at atleter på denne korteste afstand skal gøre en overmenneskelig indsats for at vinde. Svømmere bogstaveligt talt flyver gennem vandet og prøver at komme foran deres rivaler. For eksempel er her resultaterne af top tre for mænd i London: Franskmanden Florian Manodou vandt med en score på 21,34 sekunder, sølvmedalje Cullen Jones fra USA svømmede afstanden på 21,54 sekunder og tredjepladsen brasilianske Cesar Cielo - i 21,59 sekunder … Kun 25 hundrededele af et sekund adskilt vinderen og bronzemedaljen!

Naturligvis er sporten med de højeste præstationer utænkelig uden meget stor fysisk og psykologisk indsats, især når det kommer til vellykket præstation ved de Olympiske lege. Der er dog en grænse for alt. Udtalelserne høres højere og højere, at atleter og sportskvinder svømmer bogstaveligt talt på randen af ​​menneskelige evner i en afstand af 50 meter, og sådanne belastninger er meget farlige for deres helbred. Desuden forsøger mange af dem at holde vejret så længe som muligt for ikke at spilde de dyrebare hundrededele af et sekund, hvilket simpelthen kan føre til tab af bevidsthed i puljen! Og dette er allerede en situation, der direkte truer ikke kun helbredet, men også selve livet for en atlet, selvom han hurtigt kan fjernes fra vandet og yde den nødvendige medicinske hjælp.

Det er op til Den Internationale Olympiske Komité (IOC), om mænds og kvinders 50 m freestyle fortsætter i olympiske sportsgrene eller vil blive droppet af listen. Fremtiden vil vise, hvilken beslutning han vil tage.

Populær af emne.