Hvornår Og Hvorfor OL Ikke Blev Afholdt

Hvornår Og Hvorfor OL Ikke Blev Afholdt
Hvornår Og Hvorfor OL Ikke Blev Afholdt

Video: Hvornår Og Hvorfor OL Ikke Blev Afholdt

Video: Как живет Дмитрий Губерниев и зачем он протроллил Ольгу Бузову 2022, December
Anonim

De Olympiske Lege er de største internationale konkurrencer, der finder sted hvert fjerde år. Det er en ære for landet at være vært for atleter. Der har dog været øjeblikke i historien, hvor den mest betydningsfulde sportsbegivenhed måtte annulleres.

Hvornår og hvorfor OL ikke blev afholdt
Hvornår og hvorfor OL ikke blev afholdt

Historien om de Olympiske lege er opdelt i gammel og moderne. Den første omtale i dokumenterne fra Olympiaden går tilbage til 776 f.Kr. På det tidspunkt fandt de største sportsbegivenheder sted hvert femte år. Under legene var de krigsførende forpligtet til at etablere en våbenhvile, så intet ville forhindre grækerne i at deltage i konkurrencen og nyde forestillingen. Ofte blev denne regel overtrådt, men dette forstyrrede ikke den vellykkede afholdelse af konkurrencen.

En kæmpe pause i de olympiske lege kom, efter at romerne kom til magten. Efter at kristendommen blev den officielle religion, faldt den olympiske konkurrence i skændsel som en manifestation af hedenskhed. I 384 e.Kr. indførte kejser Theodosius I et forbud mod afholdelse af spil, der varede indtil 1896.

Historien om de moderne olympiske lege har kun tre aflyste begivenheder. Alle af dem fandt ikke sted på grund af verdenskrigene. Det første tilbageslag var Sommer-OL 1916. De var planlagt til at blive afholdt i Berlin, og et nyt stadion var allerede klar til konkurrencen. På grund af udbruddet af første verdenskrig blev de sjette olympiske lege aflyst.

De 12. sommer-OL skulle afholdes i efteråret 1940 i Tokyo, men 1937 markerede starten på den anden kinesisk-japanske krig. For at redde dagen flyttede Den Internationale Olympiske Komité legene til Helsinki, men efter udbruddet af 2. verdenskrig måtte de opgives fuldstændigt.

Retten til at være vært for de trettende sommer-olympiske lege gik til London. Disse var ikke enkle konkurrencer, de skulle afholdes i året for IOCs halvtredsårsdag, og på dette tidspunkt var der planlagt store festligheder. På grund af den igangværende krig blev det dog besluttet at annullere spillet. London var i stand til at være vært for de første efterkrigsspil, som blev afholdt i 1948.

Populær af emne.