Hvordan Var Finalen I Euro

UEFA-Europamesterskabet i 2012 er afsluttet og bekræfter, at det var klart for de fleste af de interesserede i fodbold, før det begyndte, at den nuværende generation af spanske spillere er den stærkeste i landets historie. Han har ingen lige ikke kun i Europa, men også på planeten som helhed. Spanierne er de regerende verdensmestre, og Euro 2012 er den tredje i træk, de vandt en fodboldturnering i verdensklasse.

Hvordan var finalen i Euro 2012

Europamesterskabet, der blev afholdt denne gang i Polen og Ukraine, sluttede i Kiev på det største stadion i turneringen, der samlet mere end 63 tusind tilskuere til den sidste kamp. Fans blev ikke skuffede, fire mål for de sidste spil i sådanne turneringer er en luksus. Og skønt følelserne fra det italienske landsholds fans ikke var positive, tabte deres hold på den regerende verdensmester på ingen måde på den kedelige defensive måde, der tidligere var karakteristisk for dette hold.

Kampens første mål blev scoret af det spanske hold ganske hurtigt - i det 14. minut slog Cesc Fabregas forsvareren på højre flanke og sendte bolden til David Silva stærkt. En af et par repræsentanter for det engelske mesterskab i dette hold slog nøjagtigt hans hoved, hvilket betragtes som en stærk komponent i de britiske klubber. Derefter havde italienerne måske det stærkeste segment af kampen, der spillede på lige fod med en modstander, men kunne ikke score et mål. Og fire minutter før pausen fordoblede Spanien scoren - bolden blev aflyttet midt på banen og sendte øjeblikkeligt forbi forsvarerne på bevægelse af Jordi Alba. Den nominelle forsvarsspiller af spanierne, ikke værre end enhver angriber, indså en en-mod-en udgang med målmanden, ikke meget, men bestemt afleverede bolden i mål.

I første halvdel blev Giorgio Chiellini skadet, og italienerne måtte erstatte ham. I pausen skiftede deres træner - Cesare Prandelli - angriberen, og 12 minutter efter genoptagelsen af spillet foretog han en anden ændring. Men Thiago Motta, der kom ind på banen, efterlod ham på en båre fem minutter senere og kunne ikke vende tilbage til spillet. Grænsen for udskiftninger var opbrugt, og resultatet af kampen ophørte med at skabe tvivl, selv blandt de berygtede optimister, der støtter det italienske landshold - der var ingen chance for at vinde to mål tilbage fra det spanske hold med ti mand.

Det så ud til, at spanierne ikke var særlig interesserede i at afslutte modstanderen og rullede bolden i lang tid på deres halvdel af banen eller i dens centrum. Men i det 76. minut dukkede Fernando Torres på banen, den anden repræsentant for den britiske Premier League, der efter 8 minutter forstyrrede italienerne endnu mere. Derefter trådte Juan Mata ind i feltet og sendte også bolden i mål af Gianluigi Buffon. På stillingen 4: 0 sluttede dette spil, og på samme felt fandt den spanske landsholds belønning sted, der bekræftede titlen som europamester.