Hvordan Var Wimbledon-finalen I

Wimbledon er en af de fire Grand Slam-turneringer i tennis, der har eksisteret siden 1877 og afholdes årligt i Londons forstad med samme navn. Hvert år konkurrerer de bedste tennisspillere på planeten med hinanden for at modtage æres titlen som vinder i finalen.

Hvordan var Wimbledon-finalen i 2012

I 2012 blev turneringen traditionelt afholdt i 14 dage, en og en halv måned før den første mandag i august. Tennisspillere konkurrerede om præmier i fem varianter af Wimbledon: singler herrer, singler kvinder, dobbelt herrer, dobbelt kvinder, blandede (blandede). I double og blandede turneringer behøver partnere ikke at være beboere i samme land, hvorfor disse møder er mere populære blandt seerne.

Polens Agnieszka Radwanska og amerikanske Serena Williams, hvis navn længe har været hørt af alle tennisfans, nåede finalen i Wimbledon 2012 kvinders singelturnering. Den sidste kamp mellem pigerne fandt sted i to etaper, da det første spil skulle afbrydes på grund af kraftig regn efter det første sæt, vundet af Williams med en score på 6: 1. Amerikaneren vandt kampen for femte gang med en score på 6: 1 5: 7 6: 2.

Finalen i mænds turnering var mere dramatisk, da den seks gange Wimbledon-vinder fra Schweiz Roger Federer og skotten Andy Murray (en favorit blandt det lokale publikum), som var verdens anden ketcher og ofte tog anden eller tredje plads i Wimbledon-turneringen nåede finalen. Da britiske mænd aldrig havde vundet en turnering siden 1938, blev der sat store forhåbninger på Murray. Ikke desto mindre vandt Federer en skredsejr og blev syv-gangs mester i Wimbledon, således gentog han rekorden for tennislegenden - den amerikanske Pete Sampras. Mødets score er 4: 6, 7: 5, 6: 3, 6: 4.

Kvindernes double-turnering var ret forudsigelig, da Williams-søstrene (Serena og Venus) var de første favoritter. Det var de, der, efter at have overvundet alle rivaler på deres vej, nåede finalen, hvor de besejrede landsholdet fra Tjekkiet repræsenteret af Andrea Glavachkova og Lucy Gradetskaya. Den endelige score for denne Wimbledon-turnering er 7: 5 6: 4.

Vinderne af mænds dobbeltturnering var det blandede hold bestående af repræsentanten for Storbritannien Jonathan Murray og atleten fra Danmark Frederick Nielsen. Begge tennisspillere vandt Wimbledon for første gang; i deres interviews håber begge på fortsat samarbejde. Med en score på 4: 6, 6: 4, 7: 6, 6: 7, 6: 3 lykkedes det at besejre et andet blandet landshold bestående af Robert Lindstedt (Sverige) og Horia Tezeu (Rumænien).

Vinderne af den blandede turnering var repræsentanter for Amerika Lisa Raymond og Mike Brian, der i finalen besejrede Elena Vesnina fra Rusland og Leander Paes fra Indien. Alle finaler blev vist live på russiske sports-tv-kanaler (Eurosport, "Rusland 2").