Hvordan Er Wimbledon-turneringen

Det traditionelle sommerhit i tennissæsonen spilles med ketsjere af verdens stærkeste tennisspillere i disse dage i London - på England Open 2012 finder den fjerde konkurrencerunde i mænds og kvinders singler sted. Dette er den 126. Wimbledon-turnering, den eneste af de fire Grand Slam-begivenheder, der finder sted på græsbaner.

Hvordan er Wimbledon-turneringen

I år blev en af traditionerne i turneringen, der blev etableret af de britiske øers natur, ikke overtrådt - kampe blev udsat på grund af regn, hvilket førte til en stramning af tidsplanen for domstolene i All England Tennis Club. Ved den fjerde runde vendte tidsplanen tilbage til de tidligere indstillede datoer. I øjeblikket er navnene på flere favoritter ikke længere opført i den, inklusive den vigtigste konkurrent til sejr i mænds turnering. Den argentinske Rafael Nadal, to gange vinder af titlen på denne turnering, der konsekvent har nået finalen i de sidste fem år, blev elimineret i anden runde og tabte vejen til Tomas Rosol i fem kampe. Cech indtager den 100. linje i den nuværende placering af professionelle tennisspillere og har også allerede forladt turneringen og tabte i næste runde til tennisspilleren fra den 25. position på denne liste - tyske Philip Kohlschreiber.

I kvindernes turnering spillede en af Williams-søstrene, Venus, ikke godt i denne turnering. Hun tabte for vores landsmand Elena Vesnina i første runde. Desværre nåede Elena heller ikke den fjerde runde. Et andet håb fra russerne, Maria Sharapova, vinder af det forrige Grand Slam i år og den første ketcher på den nuværende placering, kunne ikke nå kvartfinalen og tabte mod tyske Sabina Lisicki.

Den eneste tilbageværende repræsentant for Rusland i kategorien single kvinder er Maria Kirilenko. Efter at have nået kvartfinalen gentog hun sin højeste præstation ved Grand Slam-turneringerne og vil nu kæmpe for oprykkningen med verdens tredje ketcher, Agnieszka Radwanska fra Polen. Og i mænds turnering var kun en af vores landsmænd - Mikhail Youzhny, der indtager den 34. linje i rangordningen af tennisspillere, den samme etape. Også han vil spille i kvartfinalen med den tredje ketcher fra den professionelle vurdering - på herrelisten er denne position besat af den schweiziske Roger Federer.