Hvem Grundlagde Wimbledon Tennisturneringen

Hvem Grundlagde Wimbledon Tennisturneringen
Hvem Grundlagde Wimbledon Tennisturneringen

Video: Hvem Grundlagde Wimbledon Tennisturneringen

Video: Hvem Grundlagde Wimbledon Tennisturneringen
Video: Novak Djokovic vs Roger Federer | Wimbledon 2019 | Full Match 2023, December
Anonim

I slutningen af juni og begyndelsen af juli afholdes den ældste turnering i tennishistorie i den britiske hovedstad, som i dag officielt kaldes English Open, men er bedre kendt som Wimbledon-turneringen. Dette er en af de fire årlige Grand Slam-konkurrencer, den mest prestigefyldte turné blandt verdens stærkeste tennisspillere.

Hvem grundlagde Wimbledon tennisturneringen
Hvem grundlagde Wimbledon tennisturneringen

I 1868 dukkede en privat klub af amatører op i London med et helt andet spil, meget populært i disse år - kroket. I den moderne form for tennis begyndte klubmedlemmer at spille otte år senere. Som legenden siger, præsenterede faderen til en af de udendørs spilelskere i bytte for et livslang medlemskab af sin datter klubben med en ikke billig enhed på det tidspunkt - en plæneklipper. Dens fiasko og blev årsagen til afholdelsen af den første Wimbledon-turnering i 1877 - klubmedlemmerne håbede på at hjælpe alle, der ønskede, fra den betalte deltagelse i det, det beløb, der var tilstrækkeligt til at købe et nyt apparat. 22 herrer reagerede på annoncen i avisen, og hver af dem bidrog med et startgebyr på en guinea. Den første finale tiltrak to hundrede tilskuere, der betalte endnu en shilling i billetkontoret. Det økonomiske resultat oversteg alle forventninger, og turneringen begyndte at blive afholdt regelmæssigt.

Næsten alt har ændret sig siden da. Plænen er ikke længere skåret, den dyrkes specielt til konkurrencen i Yorkshire og leveres derefter i ruller og lægges på banen. Placeringen af selve tennisbanerne har også ændret sig, skønt den forblev nordvest for London - den første turnering blev afholdt i Wimbledon på plænen på Worple Road, nu er feltkomplekset placeret på Church Road. Hvis den første vinder modtog 35 guineas som en pris, så venter mestrene i mænds og kvinders singler i 2012 på 1, 15 millioner pund. I løbet af de sidste 135 år har turneringen udviklet sine egne traditioner - for eksempel er alle deltagere forpligtet til at optræde i hvide uniformer, og jordbær og fløde er en underskrift for publikum. At holde turneringen i regi af al den private tennisklub - All England Lawn Tennis and Croquet Club (“All England Lawn Tennis and Croquet Club”) er stadig en tradition. I dag er klubens protektor imidlertid dronning Elizabeth II, præsidenten er hertugen af Kent Edward, og hver vinder af turneringen bliver automatisk æresmedlem.

Anbefalede: