Hvem Deltog I Wimbledon Turneringen

Indholdsfortegnelse:

Hvem Deltog I Wimbledon Turneringen
Hvem Deltog I Wimbledon Turneringen

Video: Hvem Deltog I Wimbledon Turneringen

Video: Hvem Deltog I Wimbledon Turneringen
Video: Marion Bartoli's road to the Wimbledon 2013 Final 2023, Oktober
Anonim

Den 9. juni 1877 så beboerne i en beskeden London-forstad ved navn Wimbledon to dusin herrer spille i nærheden - deltagere i en lige så beskeden græsplænetennis-turnering. Spencer Gore var vinder og førstepræmie vinder af 12 guineas. I det engelske åbne mesterskab under nummer 127, hvis datoer var 24. juni - 6. juli 2013, spillede næsten alle de stærkeste "ketcher" i verdens tennis allerede for meget flere penge.

En af opdagelserne i turneringen var den tyske Sabine Lisicki
En af opdagelserne i turneringen var den tyske Sabine Lisicki

Hvad er Wimbledon?

Wimbledon-mesterskabet på engelsk betragtes som den ældste og mest prestigefyldte af alle fire turneringer i den professionelle Grand Slam-serie. Resten afholdes i Melbourne, New York og Paris.

Wimbledon afholdes årligt, hvor det startede i mere end 120 år - på græsbanerne i All England Croquet and Lawn Tennis Club. For præmier, der er mange gange større end dem, som Spencer Gore kæmpede for, argumenterer deltagerne i moderne mesterskaber i to singler, i to dobbelte og i en blandet kategori.

Hvem inviterer du?

Udvælgelse til turneringen, der betragtes som den mest "monarkiske" i Storbritannien og verden (når alt kommer til alt skal nogen fra den britiske kongefamilie deltage og uddele de største priser), privilegiet for de største tennisorganisationer i verden WTA (Women's Tennis Association) og ATP (Association of Professional Tennis Players) … Derfor blev hele kvindesektionen, under hensyntagen til dens vurdering, organiseret af WTA. Og kolleger fra Asien-Stillehavsområdet var udelukkende engageret i udvælgelsen af de stærkeste mandlige spillere. Sådan blev det gjort.

Først og fremmest identificerede de en liste med 32 spillere, der toppede foreningens rating, der blev samlet en uge før starten (det vil sige 17. juni). Derudover modtog lederne point for andre forestillinger på græsset, men kun i de sidste 12 måneder. Derudover blev 75% af de point, der blev scoret af ham i den bedste "græs" -turnering for sig selv, føjet til "sparegrisen" for hver tennisspiller. Baseret på al denne indviklede aritmetik blev listen over "seedet" turnering-2013 dannet, som blev ledet af Novak Djokovic, Andy Murray og syv gange vinder af English Open Roger Federer.

Roger Federer formåede at blive medforfatter til en af de mest "højt profilerede" fornemmelser. Efter at have tabt allerede i anden runde (1/32 finaler) til ukrainske Sergey Stakhovsky - 7: 6, 6: 7, 5: 7, 6: 7, forlod den berømte schweizere mesterskabet forud for planen.

Hvor mange i alt?

Arrangørerne omfattede 256 personer fra 44 lande i hovedtrækningen. 128 kvinder repræsenterede 36 lande, 128 mænd - 35. Desuden præsenterede 27 forbund, herunder den russiske, deltagere i begge singler.

Øh, Masha

De fleste atleter kom ud for at spille under det amerikanske flag - 25. Blandt dem 14 kvinder og 11 mænd. Frankrig tog andenpladsen med hensyn til befolkning - 22 personer (7 + 15). En af syv franske kvinder, der strålede på Londons domstole, var singelvinderen Marion Bartoli. Tredjepladsen besættes af Spanien, som var repræsenteret i London af 21 tennisspillere (8 + 13). Endelig konkurrerede 19 atleter (8 + 11) for Tyskland, inklusive Sabine Lisicki, der spillede til finalen i singler og blev en af opdagelserne.

Den femte i forhold til det samlede antal spillere var Rusland. Hun delegerede 15 tennisspillere til verdens tennishovedstad (8 + 7). Herunder 2004-mester Maria Sharapova, der sensationelt tabte i anden runde, og Dmitry Tursunov, der allerede dækkede ketsjeren i starten.

Den stærkeste af de russiske tennisspillere viste sig at være Mikhail Youzhny. I den fjerde runde (1/8 finaler) tabte han til den fremtidige mester Andy Murray - 4: 6, 6: 7, 1: 6. Ekaterina Makarova, der kun har bestået to runder, blev den bedste blandt kvinder.

Tennisspiller ikke i far

Det er nysgerrig, at konkurrentens vært, det forenede Storbritannien, kun stillede 10 atleter (7 + 3) til hjemmeturneringen. Den mest berømte af dem er vinderen i mænds singelskategori Andy Murray og datteren til den tidligere forsvarsspiller af Dynamo Kiev og Sovjetunionens fodboldlandshold Elena Baltacha, der kun spillede en kamp. Begge bor forresten i Skotland.

Smuk flyvende høge

Ball-boys kan betragtes som fuldgyldige deltagere i tennisfordelen i hovedstaden i det britiske imperium. Eller 250 drenge og piger, der er specielt trænet til at samle bolde og håndklæder, der flyver i forskellige retninger og bestod et seriøst valg dagen før. Som et resultat tjente kun en af de tre unge ansøgere ret til at arbejde sammen med sportsstjerner.

Og ejerne af de britiske høge var helt unikke VIP-personer, især under forberedelsen af konkurrencen. Disse formidable fugles officielle opgaver omfattede et meget hårdt arbejde. De fik til opgave at ødelægge duer, der kunne plette de snehvide træningsdragter og kjoler fra trofæsøgere og fans.

Anbefalede: