Hvorfor Gravid Nur Suriani Mohamad Taibi Deltog I OL I

Hvorfor Gravid Nur Suriani Mohamad Taibi Deltog I OL I
Hvorfor Gravid Nur Suriani Mohamad Taibi Deltog I OL I

Video: Hvorfor Gravid Nur Suriani Mohamad Taibi Deltog I OL I

Video: Hvorfor Gravid Nur Suriani Mohamad Taibi Deltog I OL I
Video: Как получить Ковид-Сертификат о выздоровлении после перенесённого коронавируса 2024, April
Anonim

Ved de olympiske lege i London optrådte for første gang i OL-historien en atlet, der er otte måneder gravid. Nur Suriani Mohamad Taibi repræsenterer Malaysia, en kvinde skyder kugler.

Hvorfor gravid Nur Suriani Mohamad Taibi deltog i OL i 2012
Hvorfor gravid Nur Suriani Mohamad Taibi deltog i OL i 2012

Den 29-årige atlet fandt ud af sin graviditet kun få dage efter, at hun officielt blev inkluderet i det malaysiske olympiske hold. Naturligvis opstod spørgsmålet: bør vi ikke erstatte det? Imidlertid er Taibi en af de bedste skyttere i den asiatiske region, og det har vist sig vanskeligt at finde en lige erstatning for hende. Læger og undervisere mente, at Taibi var fuldstændig sund og i god fysisk form, så deltagelse i OL udgør ingen fare for hverken kvinden eller hendes ufødte barn. De hævdede, at atleten vil deltage i konkurrencer i luftriffelskydning, og et sådant våben producerer meget mindre støj, når det fyres og giver mindre rekyl end et skydevåben. Derudover blev der syet en særlig form til den gravide kvinde.

Ifølge resultaterne af konkurrencen var den malaysiske atlet kun i stand til at indtage en 34. plads, men hun gik ind i verdenssportens historie som deltager i OL og udførte i det meget sene stadium af graviditeten. Det er selvfølgelig ikke første gang, en gravid kvinde deltager i en sådan konkurrence på højt niveau. Men alle forventede mødre var på et meget tidligere tidspunkt.

Havde læger og undervisere ret til at påtage sig et sådant ansvar? Handlede atleten selv forsigtigt, for for kvinder, der er i så sene stadier af graviditeten, anbefaler læger stærkt ikke at rejse med fly. Desuden, hvis flyvningerne er så lange. Før starten på OL besvarede Nur Suriani Mohamad Taibi disse spørgsmål uden tøven:”Mine slægtninge er bekymrede, hvis jeg kan klare det. Men jeg tvivler ikke på mig selv. Når der er endnu en person inden i dig, er du altid i godt selskab. Og så tilføjede hun med et smil:”Jeg har ikke tænkt på olympisk guld endnu. Hvad hvis dommerne mener, at det blev opnået uærligt, fordi to personer skyder”.

Anbefalede: