I Hvilke Olympiske Lege Deltog Sovjetunionens Landshold?

I Hvilke Olympiske Lege Deltog Sovjetunionens Landshold?
I Hvilke Olympiske Lege Deltog Sovjetunionens Landshold?

Video: I Hvilke Olympiske Lege Deltog Sovjetunionens Landshold?

Video: I Hvilke Olympiske Lege Deltog Sovjetunionens Landshold?
Video: De Antikke Olympiske Lege 2023, Juni
Anonim

Selvom det olympiske charter erklærer adskillelse af brydning fra politik, fungerer dette princip i praksis ikke godt. En offentlig begivenhed af denne størrelse kan kun bruges i det globale politiske spil. I 1984, for eneste gang i Sovjetunionens historie, blev politiske motiver årsagen til, at dets atleter ikke deltog i De Olympiske Lege.

I hvilke olympiske lege deltog Sovjetunionens landshold?
I hvilke olympiske lege deltog Sovjetunionens landshold?

I 1980 blev de første og, som det senere viste sig, den eneste gang, de olympiske sommerlege afholdt i Sovjetunionen. Dette var den tid, hvor den "kolde krig" mellem landene i de socialistiske og kapitalistiske lejre nåede sin maksimale intensitet, hvilket kun kunne påvirke OL. Den første sportsbegivenhed af denne størrelsesorden i Sovjetunionen kunne være blevet en kraftig propagandasalve i denne krig, så modstanderne tog forebyggende foranstaltninger ved at organisere en boykot af OL i Moskva. På det officielle niveau begyndte denne idé først at blive drøftet i det britiske parlament, og den efterfølgende introduktion af sovjetiske tropper i Afghanistan blev navngivet som hovedårsagen. Officielt deltog 64 stater i boykotten af de olympiske sommerlege XXII, selvom atleterne for de fleste af dem deltog i startene i Moskva. Alt dette blev grunden til, at fire år senere førte til, at Sovjetunionens hold ikke deltog i den næste sommer-OL, der blev afholdt i Los Angeles, USA.

Det faktum, at atleterne i Sovjetunionen ikke vil være med til lege ved XXIII Sommer-OL blev officielt annonceret tre måneder før starten. De direkte nævnte grunde var den amerikanske regerings afvisning af at give skriftlige sikkerhedsgarantier til atleter fra socialistiske lande. Derudover tillod amerikanerne ikke "Georgia" -motorskibet, der skulle blive den sovjetiske delegations flydende base, ind i landet. De Forenede Stater krævede derefter, at ambassaden skulle give en liste over alle atleter, skønt de ikke fik visum i henhold til de olympiske regler, og nægtede Aeroflot-charterfly til at transportere olympierne.

De socialistiske lande, undtagen Kina og Jugoslavien, sluttede sig til boykotten. Ud over dem blev Los Angeles-OL på deres eget initiativ boykottet af Iran og Libyen. Som et alternativ til sommerlekene i 1984 blev der afholdt konkurrencer i seks socialistiske lande under det generelle navn "Friendship-84", hvor atleter fra 50 lande deltog.

Populær af emne.