Hvilke Olympiske Lege Var De Dyreste I Historien

Hvilke Olympiske Lege Var De Dyreste I Historien
Hvilke Olympiske Lege Var De Dyreste I Historien

Video: Hvilke Olympiske Lege Var De Dyreste I Historien

Video: Hvilke Olympiske Lege Var De Dyreste I Historien
Video: Олимпиада 1972 — Мюнхенские убийства 2023, Juni
Anonim

De Olympiske Lege øger ikke kun landets prestige blandt andre stater, men fører også til høje økonomiske omkostninger. På trods af dette betragter alle lande det som en ære at byde den olympiske flamme velkommen og sparer ikke på at organisere denne store sportsbegivenhed.

Hvilke olympiske lege var de dyreste i historien
Hvilke olympiske lege var de dyreste i historien

De dyreste spil fandt sted i Beijing i 2008. Derefter kostede de Kina 40 milliarder dollars. Det er bemærkelsesværdigt, at dette beløb absolut ikke skadede den kinesiske økonomi - der er nok kapital i landet til at bygge nye metrolinjer, sportsfaciliteter og gøre de olympiske lege vellykkede.

Før denne sportsbegivenhed i Kina steg skatteindtægterne med 20-30 procent, mens budgetunderskuddet på det tidspunkt faldt fra 3% (2002) til 1% (2007). Det er bemærkelsesværdigt, at kun 20% af det samlede beløb blev brugt på opførelsen af de olympiske projekter. Resten blev investeret i langsigtet infrastruktur. En facilitet blev for eksempel doneret til Beijing University of Science and Technology.

1976-konkurrencen, der blev afholdt i Montreal, betragtes som et andet dyrt spil. XXI Olympiske Lege kostede staten 20 milliarder dollars. Desuden tog det landet 30 år at betale en så stor gæld. Indtil slutningen af det tyvende århundrede indførte Canada en 20% skat på salg af tobaksvarer.

Det er værd at bemærke, at et så stort beløb blev brugt godt - OL i Montreal er blevet et af de spændende og farverige briller for millioner af mennesker fra hele verden. Bare ankomsten af ilden fra Athen til Canada var det værd - det blev gjort ved hjælp af en laser, der blev lanceret fra en rumsatellit. Og fra Ottawa til Montreal blev den båret af 500 atleter, som hver tilbagelagte en afstand på en kilometer. I sportsarenaen blev der installeret to enorme skærme, der udsendte konkurrencen med slowmotion-gentagelser af interessante øjeblikke, og det højeste skæve tårn blev rejst på det olympiske stadion.

Interessant nok var hele den engelske kongefamilie til stede ved åbningsceremonien, og datteren til Elizabeth II, Anna, deltog i hestekonkurrencer. Også dette OL blev husket af det faktum, at værterne for konkurrencen for første gang i spillets historie ikke vandt en eneste guldmedalje. Det canadiske hold havde kun 5 sølvmedaljer og 6 bronzemedaljer.

Populær af emne.