Sådan Vælger Du En Sport Til En Gravid Kvinde

Indholdsfortegnelse:

Sådan Vælger Du En Sport Til En Gravid Kvinde
Sådan Vælger Du En Sport Til En Gravid Kvinde

Video: Sådan Vælger Du En Sport Til En Gravid Kvinde

Video: Sådan Vælger Du En Sport Til En Gravid Kvinde
Video: Livets mirakel ! 2024, Kan
Anonim

Før du beslutter dig for valg af sport under graviditeten, skal du finde ud af, hvilke typer belastninger der i princippet er tilladt at gøre. Det skal også tages i betragtning, at enhver fysisk træning skal vælges til forventede mødre individuelt under hensyntagen til tilstanden og de medicinske indikationer.

Sådan vælger du en sport til en gravid kvinde
Sådan vælger du en sport til en gravid kvinde

Instruktioner

Trin 1

Moderat træning under graviditeten er kendt for at hjælpe med at øge følelsesmæssig holdning og mental velvære. Regelmæssig motion lærer afslapning, hjælper med at bekæmpe hæmorroider og forstoppelse, lindrer rygsmerter, forbedrer blodcirkulationen og opretholder en god fysisk form.

Trin 2

For at drage fordel af sport under graviditeten er der specielle sæt øvelser, der er udviklet af kvalificerede specialister. Det er godt, hvis klasserne hos den vordende mor overvåges af en erfaren instruktør. På dette tidspunkt bør belastningen ikke være så meget regelmæssig som doseret.

Trin 3

Den optimale træning for den forventede mor er klasser i specialiserede grupper for gravide kvinder. Lignende aktiviteter kan også gennemføres i en sportsklub, i fødselskurser eller i skoler for vordende mødre. Hovedfokus er at træne de muskler, der er involveret under fødslen. Også i klasseværelset lægges der stor vægt på evnen til at slappe af og trække vejret.

Trin 4

Vandaerobic og svømning er fremragende sportsaktiviteter for gravide kvinder. Vand gør alle bevægelser glatte, hjælper med at lindre rygsøjlen og giver dig mulighed for at opnå den nødvendige belastning på kroppen. Bemærk: forventede mødre bør være særlig opmærksomme på valget af poolen, da der i denne periode skal overvåges sundhed mere end nogensinde. Der foretrækkes svømmehaller med regelmæssig og sikker vandbehandling.

Trin 5

Der er en bestemt liste over sportsgrene, der er kontraindiceret for gravide kvinder i enhver periode. Dette er som regel fysisk aktivitet forbundet med spændinger i mavemusklerne, pludselige spring, mulig mavesmerter eller risikoen for at falde. Disse sportsgrene inkluderer: vægtløftning, cykling, skøjteløb, løb, ridning. Med en begrænsning og på grund af sundhedsmæssige årsager har den forventede mor lov til at stå på ski. Træning skal finde sted på fladt terræn. Kun skiløb er tilladt. Det skal bemærkes, at alpint skiløb er helt udelukket.

Trin 6

Under graviditet anbefaler mange eksperter at lave pilates. Disse er ikke udmattende, men ganske blide øvelser, der sigter mod at styrke musklerne. Denne retning forbedrer strækning, lærer dig at kontrollere din krop og kontrollere muskler.

Trin 7

En af de foretrukne mødres yndlingsaktiviteter er yoga. En sådan træning er primært rettet mod at opretholde tålmodighed, fred og ro. Samtidig er det generelle styrkelses- og åndedrætsøvelser.

Anbefalede: