Hvorfor Den Olympiske Flamme Er Tændt

Hvorfor Den Olympiske Flamme Er Tændt
Hvorfor Den Olympiske Flamme Er Tændt

Video: Hvorfor Den Olympiske Flamme Er Tændt

Video: The Olympic Flame is lit in Ancient Olympia - London 2012 2022, December
Anonim

Et af symbolerne på de Olympiske lege er ild. Den skal brænde i en særlig beholder - en "skål" - på det stadion, hvor de fleste konkurrencer finder sted. Og når OL er slut, går ilden ud for at blusse op igen om fire år, men i en anden by. Dette er en smuk, højtidelig ceremoni.

Hvorfor den olympiske flamme er tændt
Hvorfor den olympiske flamme er tændt

De Olympiske Lege blev født i det antikke Grækenland. Myter siger, at folk i lang tid var helt hjælpeløse over for naturkræfterne. Uden ild kunne de hverken opvarme deres hjem eller beskytte sig mod store rovdyr eller lave mad mad. Og ilden var på det hellige Olympus-bjerg, hvor guderne boede, ledet af den øverste gud - Zeus. Men himmelen skulle slet ikke dele denne gave med ynkelige dødelige. Og så en dag stjal titanen Prometheus, der ville hjælpe mennesker, stjal ild og bragte den til jorden. Den rasende Zeus udsatte Prometheus for en forfærdelig straf: titanen blev lænket til en klippe i de fjerne bjerge, hvor hver morgen en ørn fløj ind og hakkede på hans lever. Først mange år senere blev Prometheus frigivet.

De taknemmelige grækere bevarede titans bedrift i deres hukommelse. Ild er blevet et slags spiritiseret symbol for dem. Han mindede folk om adel og pine af Prometheus. Således tændte de ild før starten på vigtige begivenheder, de bukkede for hans hukommelse. Derudover blev oprensningens magiske egenskaber tilskrevet ild. Derfor antog organisatorerne af sport, især sådanne vigtige som de olympiske lege, et dobbelt mål. For det første hyldede de Prometheus 'hukommelse, og for det andet håbede de, at alle deltagere og tilskuere ville blive "renset" for dårlige tanker og hensigter, og konkurrencen ville ikke blive overskygget af nogen skænderier eller fjendskab.

Da de olympiske lege takket være baron Pierre de Coubertin og hans medarbejdere blev genoplivet, blev traditionen med at tænde ild genoplivet med dem. Det brød først ud ved OL i Amsterdam i 1928, og under OL i Berlin i 1936 blev den brændende fakkel leveret til stadionet ved hjælp af et stafetløb. Siden da er det sådan, den olympiske flamme ankommer til stadionet, hvor skålen skal lyse op. At deltage i et sådant stafet betragtes som en ære, og at være på det sidste trin, det vil sige at tænde ilden med en fakkel med egne hænder, er en stor ære, som kun de mest hædrede atleter tildeles.

Populær af emne.