Hvad Er Kriterierne For At Vælge En By Til De Olympiske Lege?

Hvad Er Kriterierne For At Vælge En By Til De Olympiske Lege?
Hvad Er Kriterierne For At Vælge En By Til De Olympiske Lege?

Video: Hvad Er Kriterierne For At Vælge En By Til De Olympiske Lege?

Video: Hvad Er Kriterierne For At Vælge En By Til De Olympiske Lege?
Video: Quiz i en hornlygte (6:18): De olympiske lege 2023, Juni
Anonim

Flere lande kæmper normalt for retten til at være vært for OL på deres territorium. Det skal dog huskes, at retten til at være vært for sådanne store konkurrencer ikke går til landet, men til en bestemt by. Efter hvilke kriterier disse byer vælges og godkendes, er mange indbyggere meget interesserede.

Hvad er kriterierne for at vælge en by til de Olympiske lege?
Hvad er kriterierne for at vælge en by til de Olympiske lege?

Den ansøgende by skal indsende en ansøgning til OL til Den Internationale Olympiske Komité mindst ti år før det foreslåede år for sportsbegivenheden. Afstemning for denne eller den anden kandidat udføres 7 år før begivenheden. Udvælgelsen udføres ved hemmelig afhøring af medlemmerne af udvælgelseskomitéen.

Den ansøgning, der indsendes til behandling, er en slags reklamebrochure. Naturligvis ligner det slet ikke de brochurer og foldere, der findes i forskellige butikker. En ansøgning om at være vært for de olympiske lege er et komplekst projekt, der skal beskrive både de tekniske muligheder, som en given by har, og dens materielle base. Det angiver også, hvor meget statsstøtte der vil blive ydet til denne by. Hele projektet skal udarbejdes i tilstrækkelig detaljering med vedhæftede filer og fotografier. Kommissionen, som aldrig har besøgt kandidatbyen før, skal straks visualisere den og forstå, om den virkelig er velegnet til at være vært for de olympiske lege.

Dokumenter, der bekræfter byens økonomiske forpligtelser med hensyn til servicering af OL, skal også vedlægges.

De grundlæggende kriterier, der præsenteres for en ansøger for at være vært for de Olympiske lege, er som følger. En by skal nødvendigvis være ganske populær i sit land, have et passende klima til de spil, der er planlagt til at blive afholdt i den - sommer eller vinter, have en ret udviklet infrastruktur, være rummelig eller have store territorier rundt, der giver dig mulighed for at indsætte en Olympisk byggeplads. Statsstøtte til dette emne er heller ikke af lille betydning.

Efter at have overvejet ansøgningen rejser evalueringskommissionen for Den Internationale Olympiske Komité til de byer, der ønsker at blive arrangører af sportskonkurrencer, og vurderer på stedet alt, hvad der er beskrevet i applikationen. For hver ansøger skal IOC-medlemmer udarbejde detaljerede skriftlige rapporter med deres kommentarer, som derefter vil blive taget i betragtning ved afstemning.

Baseret på alle de indsendte dokumenter og den personlige vurdering af alle medlemmer af evalueringsudvalget er der udarbejdet en liste over de byer, der bliver kandidater til titlen som den olympiske hovedstad. Der skal dog kun være en vinder.

Så snart en bestemt by er godkendt som arrangør, indgår Den Internationale Olympiske Komité en skriftlig aftale med den, som vil blive positioneret som en aftale om levering af tjenester til gennemførelse af sportskonkurrencer. Fra dette øjeblik kan værtsbyen begynde at forberede sig til atletens møde. Han har trods alt for alt - opførelse af sportsfaciliteter og omorganisering af infrastruktur og opførelse af den såkaldte "olympiske landsby" - har hele 7 år.

Populær af emne.