Hvad Er Programmet For Anerkendelse Af De Olympiske Lege

Indholdsfortegnelse:

Hvad Er Programmet For Anerkendelse Af De Olympiske Lege
Hvad Er Programmet For Anerkendelse Af De Olympiske Lege

Video: Hvad Er Programmet For Anerkendelse Af De Olympiske Lege

Video: Thomas og Tim - Den Olympiske Leg 2022, December
Anonim

Som alle større internationale sportsbegivenheder afholdes de olympiske lege i nøje overensstemmelse med de etablerede regler. Disse regler er tydeligt beskrevet i det olympiske charter - et sæt grundlæggende principper for olympisme og regler vedtaget af Den Internationale Olympiske Komité. Programmet for anerkendelse af de olympiske lege er også oprettet her. Hvad er det, og hvad er det til?

Hvad er programmet for anerkendelse af de olympiske lege
Hvad er programmet for anerkendelse af de olympiske lege

Det olympiske anerkendelsesprogram, eller som det også kaldes olympisk anerkendelse, er anerkendelse fra Den Internationale Olympiske Komité (IOC). Det er et kriterium for at tilhøre den olympiske bevægelse. At opnå IOC-anerkendelse betragtes som obligatorisk for hvert lands nationale olympiske komité. Ellers vil sportshold i denne stat ikke officielt kunne deltage i OL. Internationale sportsforbund (IF'er) og ikke-statslige organisationer anerkendes også af IOC, hvis aktiviteter og mål er i overensstemmelse med principperne i det nuværende olympiske charter.

Olympisk anerkendelse kan enten være permanent eller midlertidig, givet i en fast eller ubestemt periode. I det første tilfælde træffes beslutningen om at give anerkendelse på sessionen på den måde, der er fastlagt af IOC's direktion. Beslutningen om tildeling samt tilbagetrækning af foreløbig anerkendelse træffes også af IOC's direktion.

Anerkendelse for olympiske sportsgrene

Sport, der er inkluderet i programmet for De Olympiske Lege, skal også modtage officiel olympisk anerkendelse fra IOC. Kun IF'er, der tidligere har modtaget olympisk anerkendelse, kan ansøge om optagelse af en bestemt sport i det olympiske program. Hovedkravet for alle olympiske sportsgrene er udbredt popularitet i de fleste lande i verden. Den eneste undtagelse fra denne regel er bobslæde.

Fremtiden for de Olympiske lege

IOC bekymrer sig også om udviklingen af ​​ikke-olympiske sportsgrene, der opfylder kravene i det olympiske charter. IOC giver anerkendelse til de internationale forbund, der styrer disse sportsgrene. Således kan konkurrencer i denne sport medtages i programmet for kontinentale eller regionale spil, der afholdes under ledelse af Den Internationale Olympiske Komité. At opnå olympisk anerkendelse på dette niveau giver os mulighed for at sige, at en bestemt sport i fremtiden kan indgå i det olympiske program.

Populær af emne.