Er Hamilton Virkelig Værd 40 Millioner

Er Hamilton Virkelig Værd 40 Millioner
Er Hamilton Virkelig Værd 40 Millioner

Video: Er Hamilton Virkelig Værd 40 Millioner

Video: Er Hamilton Virkelig Værd 40 Millioner
Video: Satisfied || Hamilton Animatic 2024, Kan
Anonim

Efter at Lewis Hamilton underskrev en to-årig kontrakt med Mercedes-holdet, opstod rygter om, at rytteren nu ville modtage 40 millioner dollars om året. Men kan en rytter være værdig en sådan sum penge?

Er Hamilton virkelig værd 40 millioner
Er Hamilton virkelig værd 40 millioner

Generelt er det måske i vores verden, hvor værdien af livet undertiden er nul, måske objektivt vanskeligt at tale om sådanne beløb. Det ser imidlertid ud til, at Hamilton og hans forhold til Mercedes tager værdien af Formel 1-piloter til et nyt niveau.

Hvis vi taler om en kørers ansvar, hvad skal han så gøre? Faktisk - at styre bilen. Hvad skal en rytter så tjene penge på at betale ham den slags penge?

Holdene midt i pelotonet har tilsyneladende ikke brug for at betale den slags penge til deres ryttere, fordi de ikke bringer sejre og titler. Sejre ved Grand Prix og i mesterskabet er nemlig den værdi, som Mercedes er villig til at betale for.

Alle disse penge anses for at være brugt på markedsføringsformål, og mesterskaber vil kun øge markedsføringsværdien af Mercedes-mærket.

Men selv i den nuværende kamp har Brackley-teamet tydeligvis brug for føreren, der kan få mest ud af at miste situationer og ikke bare køre mesterbilen til målstregen.

Den tyske Grand Prix var et godt eksempel på briterne fremragende pilotering. Da forholdene på banen ændrede sig, og det begyndte at regne, var Lewis på friske Ultrasoft-dæk 1,5 sekunder hurtigere end nogen anden rytter.

I praksis er det en ond cirkel: holdet investerer penge, føreren giver et godt resultat, virksomheden får en god PR-effekt og investerer endnu flere penge.

Værdien af at have en mester i sin lineup understreges også af det faktum, at der i hele Formel 1-historien siden 1950 kun 33 kørere har modtaget titler, hvoraf fire nu er i starten - Hamilton, Sebastian Vettel, Kimi Raikkonen og Fernando Alonso.

Men bortset fra dem vandt kun tre nuværende ryttere Grand Prix Max Verstappen, Daniel Riccardo og Valtteri Bottas. Det vil sige, at kun syv ryttere har bevist deres evne til at vinde og værdsætte holdet.

Derudover skal du ikke glemme værdien af Hamilton på det globale atletmarked og dets popularitet, som Mercedes også vil bruge.

Der er et nylig eksempel fra fodbold, hvor Juventus købte Cristiano Ronaldo for 100 millioner dollars, men efter at dette blev annonceret, blev der solgt 520 tusind skjorter til en værdi af 60 millioner dollars på en dag. Den samme Mercedes kan komme fra samarbejde med Hamilton.

Men man skal selvfølgelig forstå, at holdet fra Brackley nu (som tidligere år) kæmper om titlen. På trods af at kampen i år er blevet endnu strammere. Og til den eksisterende bil har du brug for en racer, der tilføjer 100, 1% til denne bil.

Det er usandsynligt, at Force India, Haas eller Renault vil betale den slags penge til deres pilot. Men for et hold, der kæmper om titler, er en chauffør som Hamilton uvurderlig.

Det er måske ikke den bedste brug af penge, men Hamilton er en stor racer, en af de bedste i kongelig racerhistorie. Derfor skabes en så høj markedsværdi, og Hamilton vil arbejde hver krone for sit team.

Anbefalede: