Hvordan Sochi Vandt OL I

Hvordan Sochi Vandt OL I
Hvordan Sochi Vandt OL I
Video: Hvordan Sochi Vandt OL I
Video: Сочи 2020. Сколько стоит отдохнуть? 2023, Februar
Anonim

XXII vinter-olympiske lege afholdes i Sochi fra 7. til 23. februar 2014, beslutningen blev taget på IOC's 119. session den 4. juli 2007. Der var ingen klar favorit blandt deltagerne til vinterlege 2014, så sejren for det russiske bud var en behagelig overraskelse for millioner af russere.

Hvordan Sochi vandt OL i 2014
Hvordan Sochi vandt OL i 2014

Syv lande ansøgte om vinter-OL 2014: Østrig (Salzburg), Bulgarien (Sofia), Georgien (Borjomi), Spanien (Haka), Kasakhstan (Alma-Ata), Rusland (Sochi), Republikken Korea (Pyeongchang).

Den 22. juni 2006 blev der foretaget en foreløbig udvælgelse af de største ansøgere. Den Internationale Olympiske Komité (IOC) Præsident Jacques Rogge har udnævnt tre kandidatbyer til vinterlege 2014. De var Salzburg, Sochi og Pyeongchang.

Den 4. juli 2007 fandt IOC's 119. session sted i Guatemala, hvor lokalet til OL endelig blev bestemt. Afstemningen fandt sted i to runder. I den første på listen over kandidater faldt det østrigske Salzburg ud, kun Sochi og Pyeongchang forblev blandt kandidaterne. Anden runde bestemte Sochi som vinder - det russiske bud vandt med 4 stemmer (51 mod 47).

På trods af meget seriøse konkurrenter lykkedes det Rusland at vinde. Dette blev muligt takket være det klare og velkoordinerede arbejde fra alle medlemmer af den russiske bududvalg. Et af funktionerne var, at det beskæftigede mange mennesker, der kom fra erhvervslivet og var vant til at nå deres mål. Så generaldirektøren for Sochi 2014-bududvalget var Dmitry Chernyshenko, der kom fra reklamevirksomheden og er senior vicepræsident for Media Arts Group. Elena Anikina, bestyrelsesformand for bududvalget, er medlem af bestyrelsen for Interros.

Andre medlemmer af bududvalget har også vist sig godt i erhvervslivet. Det var takket være deres arbejde, at der blev bygget en meget kompetent PR-kampagne, der gjorde det muligt at opnå succes. Dens hovedvægt blev bestemt: Rusland er det land, der har vundet det største antal olympiske priser inden for vintersport og på samme tid aldrig har været vært for vinter-OL. En væsentlig fordel ved den russiske ansøgning var den glødende støtte til ideen om at afholde OL i Sochi både fra russerne og fra landets ledelse. Endelig blev der i applikationen lagt vægt på, at al dens infrastruktur efter olympiaden skal gå til bybefolkningen, fremtidige olympiere vil træne ved de opførte sportsfaciliteter.

Landets præsident Vladimir Putin yder også et stort bidrag til sejren og præsenterede personligt Ruslands ansøgning i Guatemala på IOC's 119. session. Talen var på engelsk; Vladimir Putin sagde flere sidste sætninger på fransk. Da lederen af ​​IOC, Jacques Rogge, meddelte det endelige resultat, kendte russernes glæde ingen grænser. Sochi var også jublende, på Teatralnaya-pladsen i byen så tusinder af mennesker på gadeskærme opsummeringen af ​​afstemningsresultaterne live. Nyheden om sejren blev mødt med et festligt fyrværkeri.

Populær af emne.