Sådan Taber Du Dig Efter 50 år

Indholdsfortegnelse:

Sådan Taber Du Dig Efter 50 år
Sådan Taber Du Dig Efter 50 år

Video: Sådan Taber Du Dig Efter 50 år

Video: Sådan Taber Du Dig Efter 50 år
Video: DR børnefjernsyn fylder 50 år | DR 2024, Marts
Anonim

Hvordan adskiller sig vægten ved 50 sig fra at tabe sig, for eksempel ved 25 eller 30? Det viser sig, at der er en ejendommelighed her. Faktum er, at stofskiftet begynder at bremse med alderen efter ca. 30 år. For at opretholde form er det derfor nødvendigt gradvist at reducere det samlede kalorieindtag af den daglige diæt. Faldet er lille - ca. 50 kalorier hvert 5. år, men efter 50 år vil det samlede underskud allerede være 200 kalorier.

Sådan taber du dig efter 50 år
Sådan taber du dig efter 50 år

I gennemsnit er en kvindes daglige kalorieindtag 2000 kcal. Derfor vil dette tal efter 50 år være lig med 1800 kcal - kosten er slet ikke dårlig, men moderat.

Kost efter 50

For at tabe sig med sundhedsmæssige fordele skal du spise varieret og afbalanceret og få alle de nødvendige proteiner, fedtstoffer, kulhydrater, vitaminer og mineraler. Det vil være nok at udelukke hvidt brød og søde bagværk, stegt, fastfood og også skifte til brøkmåltider (5-6 små portioner mad om dagen hver 3. time) for at tabe sig med 5 eller flere kg på 2 måneder. Nå, det klassiske råd fra ernæringseksperter - middag senest 2-3 timer før sengetid.

Fysisk aktivitet

Fysisk aktivitet er nødvendig, men moderat og gennemførlig. Disse inkluderer gå i hurtigt tempo, cykle, svømme, herunder specielle øvelser i vandet - aquatrenning. Denne type aktivitet, såsom stavgang, er meget effektiv til vægttab og generel sundhedsfremme. Du kan også udføre enkle generelle styrkelsesøvelser fra fysioterapiøvelser. Derudover hjælper yoga med at gøre kroppen fleksibel, slank og sund.

Billede
Billede

Hvilken egnethed er nyttigt efter 50

Svømning og vandaerobic

Aqua aerobic er et sæt øvelser, der udføres direkte i vandet. Normalt udføres vandaerobic med musik. Denne type fysisk aktivitet er ikke kun gavnlig for det kardiovaskulære, nervesystemet og åndedrætssystemet, men forbedrer også stofskiftet og øger kroppens samlede tone.

Yoga

En unik gammel teknik, ekstremt populær over hele verden. Yogaklasser forbedrer fleksibilitet, fælles sundhed, styrker knogler og rygsøjle og udvikler en muskelkorset. Ved hjælp af yogaøvelser (asanas) kan du overvinde mange alvorlige lidelser, herunder astma, diskusprolaps, åreknuder, fedme og så videre.

Pilates

En form for fitness, der inkluderer øvelser for at udvikle fleksibilitet og mobilitet. Glatte Pilates-øvelser kombineres med et særligt åndedrætssystem - som et resultat tabes overvægt, muskler bliver stærkere, metaboliske processer forbedres, rygsmerter reduceres markant og kropsholdning forbedres.

Stavgang

Er blevet meget populær på det seneste - og med god grund. Stavgang danner en muskelkorset rundt om rygsøjlen, hjælper med at tone kroppen betydeligt og er meget effektiv til at tabe sig.

Hvor ofte træner du? Ideelt set 4-5 gange om ugen. Træningens varighed er fra 30 til 40 minutter. Forresten, hvis du kombinerer en moderat diæt med motion, vil de ekstra pund gå halvanden gange mere.

At tabe sig efter 50 er muligt og nødvendigt

Desværre er ekstra pund ikke kun et æstetisk problem, men også en alvorlig sundhedsskade. Hvorfor er overvægtig farlig?

  1. Arbejdet i det kardiovaskulære system forværres, blodcirkulationen er nedsat.
  2. Intra-abdominal tryk stiger.
  3. Knogler og led bliver svage.
  4. Risikoen for at udvikle generel aterosklerose øges.
  5. Risikoen for slagtilfælde øges kraftigt.
  6. Risikoen for lever- og galdeblære sygdom øges.
  7. Åreknuder kan forekomme.
  8. Vejrtrækningsbesvær.
  9. Sukker og kolesterolniveauer stiger.

Anbefalede: