Hvad Formåede Marchionne At Gøre?

Indholdsfortegnelse:

Hvad Formåede Marchionne At Gøre?
Hvad Formåede Marchionne At Gøre?

Video: Hvad Formåede Marchionne At Gøre?

Video: Hvad Formåede Marchionne At Gøre?
Video: SERGIO MARCHIONNE. What does philosophy have to do with management? #innovators 2024, Kan
Anonim

Den 25. juli døde eks-præsident for Ferrari Sergio Marchionne. På mindre end fire år var den energiske italienske i stand til at returnere Scuderia til den førende position i kongelige løb. Lad os huske hans vigtigste præstationer.

Foto: EPA-EFE / ALESSANDRO CONTALDO
Foto: EPA-EFE / ALESSANDRO CONTALDO

Innovationer

For et par år siden så situationen i Maranello beklagelig ud: chassiset var ineffektivt, motoren var ringere end sine rivaler, holdet kunne ikke prale af en eneste gennembrudside og kunne kun kæmpe for sejr nogle steder. Men sidste år var der et gennembrud, der blev tydeligt i 2018: Ferrari SF70H og 71H viste sig at være innovative med en masse lovende ideer og dristige beslutninger.

Og hvis sidste år kun var fokuseret på chassiset, viste det sig denne sæson, at den italienske kraftenhed blev den bedste i pelotonet og skubbet de ubestridte ledere af turboturen med Mercedes. Hvad forårsagede en sådan uventet, men behagelig spurt for Scuderia-fans? For at gøre dette havde Sergio Marchionne brug for at bryde atmosfæren af konservatisme, krise og frygt for innovation, der regerede i holdet på tidspunktet for hans ankomst.”Nu er Ferrari ikke et hold, men en flok skræmte mennesker. De kommer ikke med noget nyt, træffer ikke beslutninger, de er bange for at blive fyret,”sagde den tidligere raceringeniør Luca Baldisseri, der forlod Ferrari i 2015, om situationen i Maranello.

Det tog Marchionne flere måneder at omstrukturere holdet. Med sin indsendelse blev der oprettet en arbejdsgruppe i hver afdeling, der ledte efter nye ideer. Atmosfæren i teamet blev mere åben, medarbejderne var ikke længere bange for at tilbyde friske løsninger, hvilket resulterede i, at Ferrari igen blev en model for teknik og aerodynamik i Formel 1, selv flyttede de anerkendte ledere i denne sag - Red Bull med Adrian Newey.

Personale

Marchionne besluttede, at Italien havde nok af sine egne talenter, og selv efter at James Ellison forlod stillingen som teknisk direktør, inviterede han ikke en udlænding med et højt efternavn. Satsningen på lokalt personale, især på mindre kendte specialister, så ekstremt eventyrlystne ud. selv i øjnene af Ferrari-præsidentens indre cirkel. Men Sergio troede på sit folk.”Italienerne laver gode vejbiler. Men hvorfor kan de ikke bygge hurtige racerbiler? Spurgte han. Og der skete et mirakel. Tidligere chefmester Mattia Binotto erstattede ikke kun Ellison, men overgik ham som teknisk teknisk chef. Tidligere ansat i tobakskoncernen Phillip Morris Maurizio Arrivabene passede organisk ind i rollen som en karismatisk teamleder, og under ledelse af Corrado Lotti, der tidligere ledede GT-divisionen, blev den bedste motor i moderne F1 skabt.

Politisk kamp med Liberty Media

Marchionne var en af nøglefigurerne i modstanden af de nye Formel 1-ejere med Liberty Media om at demokratisere verdensmesterskabet. Og hvis Mercedes og Red Bull - Ferrari's vigtigste allierede i denne kamp - var repræsenteret af Toto Wolff og Christian Horner på møderne i Strategic Group og F1-Kommissionen, var Sergio personligt fra Scuderia og ikke den direkte leder af Arrivabene-holdet..

Italieneren forsvarede resolut Ferrari's interesser og privilegier i kampen mod Liberty Media og definerede tydeligt spillereglerne: enten respekterer de nye ejere Scuderias særlige status, ellers forlader hun mesterskabet. Selvfølgelig havde Ferrari sandsynligvis aldrig til hensigt at forlade Formel 1, men status for det legendariske og mest berømte hold tillod ikke amerikanerne at ignorere disse trusler. Med Marchionnes død kan F1-ejere trække vejret - hans efterfølgere mangler måske det niveau af uforsonlighed og indflydelse, han havde.

”Sergio og jeg har altid interageret godt og nået til enighed om mange spørgsmål, og nu bliver vi nødt til at starte alt fra bunden,” sagde Dieter Zetsche, bestyrelsesformand for Daimler-koncernen, desværre.

Alfa Romeos tilbagevenden

Sergio Marchionne satte sit præg i Formel 1 ikke kun som præsident for Ferrari, men også som leder af hele FIAT Chrysler-koncernen.

Tilbagevenden af Alfa Romeo-mærket til verdensmesterskabet er en personlig bedrift for italieneren, der tilbragte mange år med at redde virksomheden fra Milano, berømt for sine tidligere motorsportpræstationer. Marchionne talte om muligheden for Alfa Romeos tilbagevenden til F1 tilbage i 2015. Idéerne var forskellige: fra oprettelsen af et fabriksteam baseret på Sauber i levering af motorer til Toro Rosso. I sidste ende blev det besluttet at begrænse sig til titelsponsorering af den schweiziske stald. Dette trin faldt sammen med Saubers fremskridt og fremkomsten af en lovende Charles Leclair i dets sammensætning. Og dette var et godt skridt fra et markedsføringsmæssigt synspunkt, da det var i 2017, at antallet af salg af Alfa Romeo-biler steg.

Og sportsmæssigt - ud over at promovere mærket fra Milano - modtog Sergio Marchionne et næsten junior Ferrari-hold efter eksemplet med Toro Rosso og Red Bull. Ifølge rygter udklækkede han lignende planer om en mulig alliance mellem Haas og Maserati, men nu er de i store spørgsmål.

Anbefalede: