Hvordan Man Laver Orientering

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Man Laver Orientering
Hvordan Man Laver Orientering

Video: Hvordan Man Laver Orientering

Video: Hvordan Man Laver Orientering
Video: Sådan laves det - Sukker 2024, Kan
Anonim

Orientering er en virkelig nyttig, spændende og alsidig sport for mennesker i alle aldre. Orientering indebærer at gå en bestemt afstand og finde kontrolpunkter på den ved hjælp af et kort og et kompas.

Hvordan man laver orientering
Hvordan man laver orientering

Instruktioner

Trin 1

Generelt er det kun et ønske, du vil have orientering på amatørniveau. Du kan gøre det i parken, i skoven og endda i byen. Den voksende popularitet ved at udøve denne sport skyldes deres positive indflydelse på menneskekroppen: harmonisk fysisk udvikling, styrkelse af immunitet, udvikling af opmærksomhed, hukommelse og viljestyrke. Orientering kan kaldes en traumatisk sport med en strækning: afstande er naturligvis forskellige i kompleksitet, men skader er meget sjældne her. En anden vigtig fordel ved sådanne aktiviteter er, at de er ekstremt sjove og interessante. Og som en bonus fra sådanne aktiviteter overvejes fremkomsten af evnen til at træffe hurtige beslutninger, søgen efter venner med de samme interesser og rejse til andre byer og endda lande for at konkurrere.

Trin 2

Næsten alle byer har orienteringsklubber, der organiserer lokale konkurrencer og fælles ture til start i andre byer. Både børn og voksne kan deltage i denne klub og massestart. For at engagere sig i sportsorientering på et professionelt niveau og nå visse højder på internationalt niveau er det bedre for et barn at starte klasser i en sportsskole eller sportsskole. I Rusland afholdes massestarter "Russian Azimuth", som samler et stort antal deltagere. Udviklingsniveauet for denne sport i landet demonstreres af russiske atleter, der altid er i eliten i verdensorienteringssporten.

Trin 3

Orientering kan være forskellig, som både atletens udstyr og forberedelsessystemet til konkurrencen afhænger af. Så skel mellem dags- og natorientering afhængigt af konkurrencetidspunktet. Der er individuelle, gruppe- eller stafetkonkurrencer. Orientering ved løb, skiløb eller cykling skelnes også. Der er også nøjagtig orientering eller orientering langs stierne, hvor du på et bestemt tidspunkt skal gå afstanden og periodisk bestemme, hvilket af kontrolpunkterne (CP) der svarer til betegnelsen på kortet og forklaringen (nogle af de installerede kontrolpunkter) på jorden kan være overflødig).

Trin 4

Til orientering har du brug for følgende udstyr: en træningsdragt (nylon eller T-shirt, bukser, skjolde for at beskytte benene mod grene og højt græs), pigge, et kompas, et sportskort, en beskrivelse af kontrolpunkter (CP) med almindelige symboler, chips (elektroniske enheder) til mærker ved kontrolpunkter (nogle gange bruges almindelige komposter i stedet for dem på gammeldags måde). Resten af udstyret afhænger af orienteringstypen: til cykelorientering har du brug for en cykel og en speciel tablet, for skiløb - ski, pinde og en tablet på brystet for at få et kort, til natretning har du brug for en lommelygte.

Anbefalede: