Orientering: Sport Eller Fritid?

Indholdsfortegnelse:

Orientering: Sport Eller Fritid?
Orientering: Sport Eller Fritid?

Video: Orientering: Sport Eller Fritid?

Video: Orientering: Sport Eller Fritid?
Video: SM Orientering Sprintstafett 2024, Kan
Anonim

En skare mennesker i uniform med tal kommer til stedet og spreder sig muntert i forskellige retninger. Orientering: en sport eller er det noget, der kombinerer elementer af afslapning og underholdning?

Orientering: Sport eller fritid?
Orientering: Sport eller fritid?

Ingen picnic og ingen sult spil

I dag kan du høre mere og mere om orientering. Imidlertid forstår ikke alle virkelig, hvilken slags sport det er. Lad os først fjerne de mest almindelige myter. Så orientering er ikke et overlevelsesspil i skoven, når deltagerne kastes i den uigennemtrængelige taiga fra en helikopter, og de har brug for at finde vej hjem alene. Også denne sport har intet at gøre med udendørs sammenkomster i naturen med grill, øl og musik. Så hvad er det? En vandresti gennem skoven over ujævnt terræn? Igen nej.

Måske vil mange være interesserede i at vide, at denne sport eksisterede i Rusland selv under Sovjetunionen og var inkluderet i standarderne for TRP-komplekset såvel som kalenderne for alle Unionens sportskonkurrencer og mesterskaber. Orientering kan virkelig finde sted i en skov eller bjerge, men hovedformålet er et analytisk spil. I starten får deltagerne opgaver i form af problemer, hvis løsning skal overvejes. Så snart du løser gåden, kender du placeringen af det næste puslespil, hvor du skal hen for at få en ny opgave.

Undertiden er deltagerne i processen nødt til at samle objekter eller bare flytte fra sted til sted og registrere tidspunktet for bestået de givne punkter med specielle sensorer-beacons. Den, der gætter hurtigst på alle gåderne, når det rigtige punkt og samler alle de nødvendige ting - får en velfortjent sejr og en ubeskrivelig glæde over tilfredshed.

Hvem kan deltage i orientering

Orienteringskonkurrencer har forskellige sværhedsgrader. Nogle udøver sporten hele tiden og konkurrerer som en professionel, mens andre måske kommer til en særlig begynderkonkurrence og deltager i den. Ingen specielle færdigheder eller evner kræves af deltageren. Det vigtigste er ønsket om at vinde, fysisk forberedelse og godt udstyr.

Orienteringskonkurrencer afholdes både om sommeren og om vinteren og kan arrangeres specifikt for cyklister, skiløbere, pensionister eller skolebørn i forskellige aldre. Og hvis du vil vise dine analytiske færdigheder maksimalt og samtidig styrke din ånd og træne din kropsudholdenhed - orientering er det, du har brug for.

Anbefalede: