Israel Adesanya: Biografi, Karriere I UFC

Indholdsfortegnelse:

Israel Adesanya: Biografi, Karriere I UFC
Israel Adesanya: Biografi, Karriere I UFC

Video: Israel Adesanya: Biografi, Karriere I UFC

Video: Israel Adesanya: Biografi, Karriere I UFC
Video: Документальный фильм "ИСРАЭЛЬ АДЕСАНЬЯ: ЧАСТЬ ПЕРВАЯ" (2020) Documentary Film ISRAEL ADESANYA 2024, Kan
Anonim

Israel Adesanya er en newzealandske MMA-fighter og midlertidig UFC-mellemvægtmester med en strålende sportskarriere og en bæltepåstand.

Israel Adesanya
Israel Adesanya

Biografi

Fremtidig midlertidig UFC-mester Israel Mobolaji Adesanya blev født den 22. juli 1989 i Lagos (den største by i Nigeria) og flyttede næsten øjeblikkeligt til New Zealand i Wanganui. Fra barndommen begyndte han at engagere sig i kampsport og kunne altid stå op for sig selv. Øvet taekwondo, kickboxing, muay thai.

I oktober 2009 fik han sin amatør-MMA-debut i en tre-runde-kamp og tabte til Neroni Savainya. Men dette underminerede ikke ønsket om at komme videre. Og allerede i 2010 flyttede han til Auckland til træning på et højere niveau under ledelse af Eugene Baremen, hvor han om to år vandt 32 kampe på to år og holdt nul i nederlagskolonnen. Parallelt med en karriere inden for kickboxing beslutter Adesanya at kæmpe igen i henhold til reglerne i MMA, men på et professionelt niveau, hvor han vinder en knusende sejr i to kampe.

Han fortsatte sine optrædener i store kampagner som Kunlun Fight og Glory. Selv i 2014 debuterede han professionelt med Daniel Aman, men blev besejret af en dommerafgørelse. Efterfølgende kampe vandt. Fem sejre mod et nederlag.

Billede
Billede

UFC karriere

Allerede før debutkampen i den største kamporganisation Ultimate Fighting Championship har Adesanya nittet stor opmærksomhed fra den amerikanske offentlighed. I februar 2018 fandt en kamp sted med den australske Rob Wilkinson, og i anden runde stoppede dommeren kampen på grund af knusende slag fra Israel.

To måneder senere har Israel allerede deltaget i en duel med den italienske blandede fighter Marvin Vettori. Kampen fandt sted hovedsageligt på jorden. Sejren blev tildelt Adesanya ved en delt beslutning.

Samme år fandt der yderligere to kampe sted med amerikaneren Brad Tavares og Derek Brunson, hvor krigeren vandt sejre og blev tildelt en bonus for den bedste præstation om aftenen.

Den 10. februar 2019 fandt en historisk duel mellem Israel Adesanya og Anderson Silva sted i Melbourne. Silva, også kendt under sit pseudonym "Spider", har rekorden for antallet af kampe kæmpet som mester. Han vandt 16 sejre i træk og forsvarede bæltet ti gange. Kampen varede i alle fem runder, hvor en ung repræsentant fra New Zealand blev vinder. Israel udtrykte dyb respekt for sin modstander og sagde, at han havde en stærk indflydelse på ham i begyndelsen af sin karriere.

I april 2019 fandt en kamp om den midlertidige UFC-mellemvægtstitel sted mellem Calvin Gastelum og Israel Adesanya. Årsagen var Robert Whittakers opsving efter operation. Kampen viste sig at være vanskelig for begge sider. Fordelen gik fra en fighter til en anden gennem alle fem runder. Den sidste runde var meget vellykket for Adesanya, han slog Calvin ned flere gange. Som et resultat vandt Israel Adesanya den midlertidige UFC-mellemvægtstitel med enstemmig beslutning.

Anbefalede: