Tony Parker: Biografi, Karriere, Personlige Liv

Tony Parker: Biografi, Karriere, Personlige Liv
Tony Parker: Biografi, Karriere, Personlige Liv
Video: Tony Parker: Biografi, Karriere, Personlige Liv
Video: Coach Pop and Tony Parker's Relationship 2023, Februar
Anonim

Tony Parker er en fransk professionel basketballspiller, der spiller for National Basketball Association (NBA). Fra 2018 til i dag spiller han for Charlotte Hornets som point guard.

Tony Parker
Tony Parker

William Anthony Parker Jr. eller simpelthen Tony Parker blev født den 17. maj 1982 i Brugge, Belgien. Hans far, Tony Parker Sr., var en populær basketballspiller. Og min mor, Pamela Firestone, byggede med succes en modelkarriere i Holland. Men da hun blev gift, opgav hun sit job.

Tony Parker var det ældste barn i familien. Hans to yngre brødre, TJ og Pierre, blev senere også professionelle basketballspillere. Imidlertid kom ønsket om at engagere sig i denne særlige sport ikke straks til Tony. Som barn blev han fascineret af fodbold. Parker har spillet dette spil i baghaven siden han var to år gammel. Men alt dette ændrede sig efter hans rejse til USA. Da drengen var ni år gammel, tog han til Amerika for at besøge sine bedsteforældre fra fædre.

Billede
Billede

Det var der, Tony især så Chicago Bulls og Michael Jordan. Drengen besluttede snart, at han ville blive NBA-spiller. Han begyndte regelmæssigt at besøge Chicago for at træne med de bedste trænere. Derudover sluttede Tony sig ved hjælp af sin far til flere lokale franske basketballhold. Til sidst betalte det sig, og hans spil begyndte at forbedre sig betydeligt. I 1997 var Tony allerede blevet en etableret spiller på den europæiske basketballarena. Han spillede i en point guard position, som i betragtning af atletens hastighed og smidighed var ideel for ham. I sidste ende blev den lovende basketballspiller opdaget og inviteret til National Institute of Sports and Physical Education i Paris, hvor han fortsatte sine studier, mens han spillede i det franske basketballhold Center Federal. Tony var da femten. Han sluttede senere til INSEP-klubben og blev til sidst tilbudt en kontrakt med den parisiske professionelle basketballklub Paris Basketball Racing. Gået skridt for skridt mod sit mål nåede Tony Parker toppen af ​​fransk professionel basketball.

Den professionelle karriere hos denne fremragende basketballspiller begyndte tilbage i 1999 i Paris Basketball Racing klubben. Som en del af holdet tilbragte han to sæsoner. I 2000 fandt et vigtigt spil sted i Parkers karriere. Han deltog i Nike Hoop i Indianapolis og spillede sammen med de allerede etablerede basketballstjerner. Tony Parker var i stand til fuldt ud at demonstrere sine færdigheder og tiltrække opmærksomhed på sig selv som en talentfuld ambitiøs spiller. Flere colleges, herunder University of California Los Angeles og Georgia Institute of Technology, har forsøgt at få en basketballspiller, der har kridtet op 20 point, 7 assists, 4 rebounds og 2 steals. Men han afviste tilbudene og besluttede at blive i Frankrig. Han tilbragte de næste to år med Paris Basket Racing. Og så sluttede han sig til San Antonio Spurs professionelle basketballhold. Med sin deltagelse vandt klubben fire NBA-mesterskaber i 2003, 2005, 2007 og 2014.

Billede
Billede

Derudover begyndte Tony siden 2001 at spille for det franske basketballhold ASVEL. Som fransk statsborger repræsenterede han sit land og vandt flere medaljer på Eurobasket. I 2006 skulle Parker lede det franske hold ved FIBA ​​verdensmesterskabet, men det kunne han ikke på grund af en skade, der blev modtaget i træningen. Vender tilbage til holdet i 2007, viste basketballspilleren fremragende resultater efter ni turneringskampe i FIBA ​​Championship. Men hans hold kunne ikke gå videre end kvartfinalen. Efter en mislykket forestilling besluttede Tony Parker at tage en pause. I 2011 vendte han tilbage, og Frankrig nåede finalen i FIBA ​​European Championship. Parker sluttede sig også til holdet ved Sommer-OL 2012 i London.

Billede
Billede

Den 23. juli 2018 blev Parker solgt til basketballklubben Charlotte Hornets. Han debuterede som Hornets-spiller den 17. oktober 2018.Det vides, at hans kontrakt med dette hold blev underskrevet i 2 år.

I november 2006 fandt Tony Parkers engagement med den berømte amerikanske skuespillerinde Eva Longoria sted. Basketballspilleren var næsten 8 år yngre end hans valgte. Bryllupsceremonien for dette stjerneparret fandt sted den 6. juli 2007 i Paris. Men desværre var deres ægteskab kortvarigt. Et par år senere anmodede Eva om skilsmisse og anførte "uforsonlige forskelle" som årsag. Og den 28. januar 2011 blev ægteskabet officielt opsagt.

Billede
Billede

Efter afslutningen af ​​sit forhold til skuespilleren begyndte Parker at danse den franske journalist Axel Francine. I juni 2013 blev det kendt, at Tony var blevet forlovet med sin kæreste. Parker og Axel Francine blev gift den 2. august 2014. Parret har to sønner: Josh Parker, født i april 2014, og Liam Parker, født i juli 2016.

Populær af emne.