Luka Modric: Biografi, Karriere Og Personlige Liv

Indholdsfortegnelse:

Luka Modric: Biografi, Karriere Og Personlige Liv
Luka Modric: Biografi, Karriere Og Personlige Liv
Video: Luka Modric: Biografi, Karriere Og Personlige Liv
Video: Документальный фильм о Луке Модриче (2018): От военного беженца до игрока года по версии УЕФА 2023, Februar
Anonim

Luka Modrić (kroatisk Luka Modrić, født 9. september 1985, Zadar, Kroatien) er en kroatisk fodboldspiller, kaptajn på det kroatiske landshold, midtbane i den spanske klub Real Madrid. Tre gange vinder af UEFA Champions League. Kaptajnen på det kroatiske landshold, finalisten til verdensmesterskabet i 2018 og den bedste spiller i denne turnering. Vinder af Golden Ball 2018.

Luka Modric: biografi, karriere og personlige liv
Luka Modric: biografi, karriere og personlige liv

Født den 9. september 1985 i byen Zadar. På grund af krigen i Kroatien blev Modric-familien tvunget til at flytte til Zaton. Luca detsva voksede op som et meget atletisk barn, og i 1992 trådte han ind i både grundskole og fodboldakademi på samme tid.

Siden 2002 begyndte de at erklære ham for kampene i hovedtroppen i Dynamo (Zagreb) klubben, skønt han ikke spillede et eneste officielt spil i dets sammensætning. Men i løbet af 2003-2005 spillede han på lån, først i den bosniske klub Zrinski og derefter i det kroatiske Inter (Zapresic).

Med sit spil for det sidste hold tiltrak han igen opmærksomheden fra repræsentanter for coachingpersonalet i hovedholdet "Dynamo" (Zagreb), som han vendte tilbage til i 2005. Denne gang spillede han for Dynamo i de næste tre sæsoner af sin spillekarriere. Det meste af tiden brugt med Dynamo Zagreb var holdets hovedspiller og blev kendetegnet ved en ret høj præstation.

I april 2008 blev det kendt om overførslen af ​​kroaten til den engelske "Tottenham Gotspur", som betalte 16,5 millioner pund for hans overførsel, og gentog dermed rekordet for kluboverførselsværdien, der blev sat et år tidligere, da Darren Bent blev underskrevet. Modric har spillet for London-klubben i fire af de seks kontraktlige sæsoner og er blevet en nøglespiller i centrum af Spurs i løbet af denne tid, efter at have spillet mere end 150 kampe i alle konkurrencer.

I 2012 interesserede sig Real Madrid-præsident Florentino Perez for Luca, og klubben underskrev en fem-årig kontrakt med ham, transferbeløbet ifølge uafhængige estimater var omkring 30 millioner pund. Horvath fik sin Royal Club-debut to dage efter underskrivelsen den 29. august 2012 som en erstatning i det andet spil i den spanske Super Cup. Dette trofæ var det første for ham i form af "Real".

Han blev den største angriber for Jose Mourinhos hold og forblev en nøglespiller i taktikken for de følgende Real Madrid-trænerchefer - Carlo Ancelotti, Rafael Benitez og Zinedine Zidane. Under sidstnævnte ledelse vandt klubben UEFA Champions League tre gange i træk mellem 2016 og 2018. Han blev altid valgt til det symbolske hold i Champions League i henhold til resultaterne af disse triumferende rally for hans klub. Luca blev ejer af klub-verdensmesterskabet tre gange.

Den 18. oktober 2016 forlængede han sin kontrakt med Real Madrid indtil 2020.

I 2001 debuterede han i Kroatiens ungdomslandslag, deltog i 22 kampe på ungdomsniveau og noterede sig 1 scoret mål.

I løbet af 2004-2005 var han involveret i Kroatiens ungdomslandshold. På ungdomsniveau spillede han i 15 officielle kampe, scorede 2 mål.

I 2006 debuterede han i officielle kampe for det kroatiske landshold.

Ved EM 2008 deltog han i tre af sit holds fire spil. Han var forfatter til det eneste vindende mål i gruppespillet mod konkurrentens værter, Østrig, som hjalp hans hold med at nå slutspillet.

Ved Europamesterskabet i 2012 og verdensmesterskabet i 2014 var han allerede en nøglespiller for det kroatiske landshold, efter at have spillet for hende i alle kampe, men i begge tilfælde undlod han at overvinde gruppespillet.

Han spillede to gruppespilkampe ved Euro 2016, og i den første af dem mod Tyrkiet var det hans mål, der var det eneste i spillet og hjalp kroaterne, ligesom 8 år tidligere, at forlade gruppen. Fuldt spillet på banen og spillet i 1/8 finalen, hvor de "ternede" minimalt (0: 1) tabte til de fremtidige mestere af mesterskabet til portugiserne.Efter det kontinentale mesterskab blev slutningen af ​​forestillingerne for landsholdet annonceret af dets mangeårige leder og kaptajn Darijo Srna, hvorefter det var Modric, der modtog kaptajnens armbånd i landsholdet.

Udvælgelsesspillet til verdensmesterskabet i 2018 mod Ukraine, sluttede med en sejr for kroaterne med en score på 2: 0, blev for Modric det 100. jubilæum i form af landsholdet.

I den sidste del af verdensmesterskabet i 2018 demonstrerede den kroatiske holdkaptain endnu en gang sine scorende kvaliteter og scorede et mål i to startgruppekampe - mod Nigeria (2: 0) og Argentina (3: 0) - som han hjalp hans hold til at komme videre i slutspillet.

Personlige liv

Modric giftede sig med Vana Bosnich i maj 2010 i Zagreb efter fire års datering. Parret har tre børn. Den førstefødte Ivano blev født den 6. juni 2010, tre år senere, den 25. april 2013, havde han en søster, Emma, ​​og endelig den 2. oktober 2017 blev Sofia født.

Tilstand og løn

Modric modtager i øjeblikket en løn på $ 9 millioner om året fra Real Madrid. Luka nettoværdi er steget med 75% i løbet af de sidste par år.

Den kroatiske specialist ejer to Range Rover- og Lexus-køretøjer. Det har en aktuel markedsværdi på $ 25 millioner og er rangeret som den 120. mest værdifulde spiller.

Populær af emne.