Svetlana Masterkova: Biografi, Karriere Og Familie

Indholdsfortegnelse:

Svetlana Masterkova: Biografi, Karriere Og Familie
Svetlana Masterkova: Biografi, Karriere Og Familie

Video: Svetlana Masterkova: Biografi, Karriere Og Familie

Video: Svetlana Masterkova: Biografi, Karriere Og Familie
Video: Светлана Мастеркова: «Я служу Отечеству и Москве, и миссия моя бессрочная» | Sport24 2024, April
Anonim

Svetlana Masterkova er en berømt russisk atlet, der blev olympisk mester i 800 m løb. Hvad er interessant ved hendes biografi og en atlets personlige liv?

Svetlana Masterkova: biografi, karriere og familie
Svetlana Masterkova: biografi, karriere og familie

Biografi af Masterkova

Svetlana blev født i den lille by Achinsk i Krasnoyarsk-territoriet den 17. januar 1968. Fra fødslen var pigen karakteriseret ved kroppens fylde. Derfor blev hun meget konstant drillet af sine jævnaldrende og ville ikke være venner. Forældrene blev gennemsyret af dette barns problem og sendte Svetlana til atletikafdelingen.

Først var pigens resultater ikke imponerende. Men den første træner Masterkova så et stort potentiale i hende og begyndte at træne hårdt. Dette hjalp straks Svetlana ikke kun med at overvinde, men forbedrede også sin personlige ydeevne i løbet betydeligt.

I øjeblikket tilbydes pigen at flytte til Moskva for at fortsætte med at træne og deltage i konkurrencer. Svetlana går til hovedstaden og viser straks et højt resultat. Hun bliver Ruslands mester i løb i en afstand af 800 m. Dette giver hende mulighed for at prøve lykken ved verdensmesterskabet i 1991 i Japan. Der optræder hun uden held og tager kun 8. pladsen. Men på den anden side får han erfaring og gør et stort skridt fremad til nye sejre.

Derefter tog Masterkova flere priser ved internationale konkurrencer, men i 1993 flyttede hun til at bo i Spanien og stoppede træningen et stykke tid.

To år senere genoptager Svetlana sin karriere som atlet og går straks til de olympiske lege i Atlanta. Disse konkurrencer betragtes som toppen af karrieren hos en fremragende atlet. Hun vinder først i en afstand af 800 meter og tilføjer et par dage senere guld til sin sparegris på en afstand af 1500 meter. Ingen forventede en sådan succes fra hende. I slutningen af året bliver Masterkova den bedste atlet i Rusland.

Så var der ikke særlig succesrige år i hendes karriere. Men Svetlana var i stand til at komme sig efter sine skader og genvandt sin optimale form. Dette tillod hende at blive europamester i 1999 og verdensmester i samme sæson. Men på dette sluttede Masterkovas succeser i store sportsgrene, og i 2003 annoncerede hun afslutningen på sin karriere.

Ud over sporten brugte Svetlana altid meget tid på sin uddannelse. Hun dimitterede med succes fra Moskva Humanitære Institut såvel som det pædagogiske universitet i hovedstaden.

Efter at have afsluttet sin karriere har Masterkova arbejdet som sportskommentator på tv i flere år. Derefter leder hun Moskva-paladset for børns sport. Men efter en række skandaler forlader han sin stilling i 2012.

Så bliver Svetlana stedfortræder for Tagansky-distriktet i Moskva og slutter sig til partiet Det Forenede Rusland.

Atletens personlige liv

Svetlana brugte meget tid på sin sportskarriere, så hun tænkte sjældent på sit personlige liv. Men i 1993 mødte hun cyklisten Asyat Saitov, som hun straks blev forelsket i. Disse følelser var gensidige, og et år senere indgik de unge et lovligt ægteskab.

Og allerede i 1995 havde de et barn, datteren Anastasia. Siden da har der ikke været nogen ændringer i atletens personlige liv. Hun er stadig tilfreds med sin mand og venter på at blive endelig bedstemor.

Anbefalede: