30 år Uden Legende: Til Minde Om Enzo Ferrari

30 år Uden Legende: Til Minde Om Enzo Ferrari
30 år Uden Legende: Til Minde Om Enzo Ferrari

Video: 30 år Uden Legende: Til Minde Om Enzo Ferrari

Video: 30 år Uden Legende: Til Minde Om Enzo Ferrari
Video: Enzo Ferrari Документальный фильм. 2024, Kan
Anonim

Den legendariske grundlægger af Ferrari døde den 14. august 1988 - den italienske producent og hele Formel 1-verdenen hædrede mindet om Enzo Ferrari, der døde for 30 år siden.

30 år uden legende: til minde om Enzo Ferrari
30 år uden legende: til minde om Enzo Ferrari

Italieneren, der blev født i Modena, døde i 1988 i en alder af 90 år. På hans egen anmodning oplyste oplysninger om hans død kun to dage efter den triste begivenhed, da hans fødsel også blev rapporteret kun to dage senere, fordi der i disse dage i 1898 var et kraftigt snefald.

Et år før hans død afholdt lederen af virksomheden, Enzo Ferrari, en officiel præsentation af den legendariske F40 - den sidste Ferrari-bil i udviklingen, som han deltog i.

Et par uger efter Enzo Ferrari's død lavede Formel 1-holdet en dobbeltkamp i hjemmets italienske Grand Prix: Gerhard Berger og Michele Alboreto sluttede første og anden. Dette var Scuderias eneste succes i en sæson fuldt domineret af McLaren.

Holdets sidste sejr i løbet af Enzo Ferrari levede i den australske Grand Prix i 1987, da Berger også sluttede foran Alboreto. Men selv da blev lederen af Scuderia ofte hjemme og deltog kun i løbene i Monza eller Imola.

Enzo Ferrari, der også kørte i sin ungdom, grundlagde Ferrari S. p. A. Over tid gjorde han sit brand til et af de mest populære i verden. Hans Formel 1-hold, der bar det samme navn, er det eneste, der har deltaget i alle mesterskabs sæsoner og er det mest succesrige hold i historien.

Ferrari vandt Le Mans 24 timer fra 1960 til 1965. seks gange i træk. Michael Schumacher blev verdensmester fem gange i træk (2000-2004), og holdet vandt Constructors 'Cup seks gange i træk (1999-2004).

I virksomheden havde Enzo Ferrari flere kælenavne. Den mest populære af dem er "Komendatore". Han blev også kaldt "Dragen" og "Den store gamle mand".

I 1994 blev Enzo Ferrari posthumt optaget i World Motorsport Hall of Fame.

Enzo Ferrari's liv blev filmet i en film med Hugh Jackman i hovedrollen.

Anbefalede: