Hvad Er Den Mest Traumatiske Sport

Hvad Er Den Mest Traumatiske Sport
Hvad Er Den Mest Traumatiske Sport

Video: Hvad Er Den Mest Traumatiske Sport

Video: Hvad Er Den Mest Traumatiske Sport
Video: Hvad er traumer 2024, April
Anonim

At gå i sport er selvfølgelig godt, men det er fyldt med mange farer. Ikke kun atleter og deres trænere kender til dette, men også læger. Der er mange forskellige sportsgrene, men nogle af dem er de mest traumatiske.

Hvad er den mest traumatiske sport
Hvad er den mest traumatiske sport

Det menes, at kunstnerisk gymnastik, parkour og akrobatik er de mest traumatiske sportsgrene. Parkour er en ny gadesport, der slet ikke er sikker. Når alt kommer til alt er der næsten ingen parkurist, der ikke har fået skader af forskellig sværhedsgrad i forbindelse med deres aktiviteter. Hovedparten af unge fyre, der er involveret i denne sport, har et stort antal skader, da de ikke forsikrer sig selv og forsømmer alle sikkerhedsforanstaltninger (de springer fra hus til hus, langs vægge og gelændere samt andre genstande, der ikke er beregnet til dette).

Under disse forhold kan du få næsten enhver skade. De mest almindelige skader i parkour er brud på arme, ben og kraveben, knæ og underben, når de hopper, løber og også håndleddet, når de ikke understøttes ordentligt. Nogle gange er det ikke muligt at springe over den ønskede forhindring, hvorfor der ofte er kvæstelser på benene såvel som forstuvninger og endda brud på senerne (dette kræver kirurgisk indgreb).

I akrobatik og hoppe fra højden er hælskader mest almindelige i tilfælde af en mislykket landing. For at forhindre disse skader er det nødvendigt at bruge sko af høj kvalitet samt træne landingsteknikken. De farligste betragtes stadig som kraniocerebrale og rygmarvsskader.

Kunstnerisk gymnastik og akrobatik er traditionel sport. Samtidig træner atleter i veludstyrede fitnesscentre, hvilket kan reducere antallet af modtagne skader betydeligt. Men alligevel er disse sportsgrene de mest traumatiske, som kun koster træning op til fjorten timer om dagen samt pension på grund af handicap i en alder af tyve år. Sjældent heldige fortsætter deres karriere indtil 25 år eller derover.

Atleter har risiko for at rive sene- og muskelvæv, komplekse knoglebrud samt kroniske sygdomme i nervesystemet og hjertet. I løbet af de sidste 45 år er mere end 16.000 atleter blevet opereret i kun en medicinsk institution, hvoraf nogle er vindere af det europæiske og verdensmesterskab, olympiske medaljer.

Anbefalede: