Ferrari Testede "ulovlige" Mercedes-fælge

Ferrari Testede "ulovlige" Mercedes-fælge
Ferrari Testede "ulovlige" Mercedes-fælge

Video: Ferrari Testede "ulovlige" Mercedes-fælge

Video: Ferrari Testede
Video: CHRIS HARRIS ON CARS - La Ferrari , the full test 2024, Kan
Anonim

Ferrari-holdet bragte et nyt hjuldesign til Formel 1-vintertestene i Barcelona, der minder meget om det kontroversielle baghjulsdesign, som Mercedes brugte sidste sæson.

Ferrari testede "ulovlige" Mercedes-fælge
Ferrari testede "ulovlige" Mercedes-fælge

Den nye løsning blev testet den anden testdag, da den nye fælg havde en række hævede sektioner for at kontrollere temperaturen inde i hjulet.

Designet skal lede varmen væk fra dækket og sikre, at varmen fordeles relativt jævnt i gummiet - hvilket reducerer termisk nedbrydning af dækket.

Mercedes præsenterede sin version af hjulene sidste år ved den belgiske Grand Prix, da Silver Arrows på det tidspunkt havde meget store problemer med dækslitage.

Efter udseendet af disse diske i de resterende løb i sidste sæson var holdet dog i stand til at vinde seks sejre, som blev vundet blandt andet af nye diske.

Ferrari-holdet besluttede også at teste lignende fælge i et forsøg på at løse varmetabsproblemerne i de bageste dæk og for at kontrollere slitage og blærer på grund af høje temperaturer.

Sammenlignet med Mercedes-designet har Ferrari-fælge flere hævede sektioner, som designere håber, at den ønskede varmestyringseffekt kan øges.

McLaren-teamet testede også lignende hjul i denne uge og malede dem desuden med termisk sort maling for at minimere varmeoverførslen til dækkene.

Det vides endnu ikke, om holdet vil gå som Mercedes, for i sidstnævnte hjul blev der også brugt huller til at minimere temperaturoverførslen fra bremserne. Deres design har også en række små huller, der fører fra afstandsstykket til fælgen, hvilket skulle lette luftens passage for at afkøle hjulet.

Onsdag gennemfører flere hold aerodynamiske tests ved hjælp af aerodynamiske sensorer til at analysere disksstrukturer i den virkelige verden. Nu skal du sammenligne spordataene med de numre, der blev opnået ved hjælp af den aerodynamiske tunnel og test ved hjælp af CFD-metoder.

Mercedes og Red Bull brugte et pitotfuglbur - et almindeligt instrument til fredagstræning før Grand Prix - til at bestemme strømningstrykket omkring visse komponenter. Dette er for at sikre, at luftstrømmen fungerer som beregnet, så hold kan foretage ændringer i ethvert design, hvis der er uoverensstemmelser.

Ferrari-teamet knyttet også store tårnformede sensorer til bagvingen, som også overvågede tryk og leverede data om området direkte omkring dette afsnit af bilen, hvilket ville bestemme den aerodynamiske effektivitet bagved.

Toro Rosso udgav også en bil med sensorer, men denne gang omkring frontfløjens næse og endeplader, som gav overvågning af ændringer i aerodynamik i denne del af bilen.

Anbefalede: