De Mest "dyre" OL I Historien

De Mest "dyre" OL I Historien
De Mest "dyre" OL I Historien

Video: De Mest "dyre" OL I Historien

Video: [2] СОЗДАНИЕ КИЕВСКОЙ РУСИ - Кампания Дайра Незнакомца для Crusader Kings 3 (Исторический Lets Play) 2022, December
Anonim

Hver gang efter de olympiske lege beregner analytikere overalt i verden ikke kun, hvor mange medaljer et bestemt hold vandt, og hvor mange fans der besøgte sportskomplekser, men også hvor meget budget der blev brugt på at organisere sådanne store konkurrencer.

Mest
Mest

En af lederne på placeringen af ​​de dyreste OL i verden er sommerens Beijing 2008. Ifølge eksperter brugte Kina omkring 40 milliarder dollars på at afholde konkurrencerne. Samtidig var de kinesiske myndigheder i stand til at gøre alt på en sådan måde, at de ikke havde nogen gæld. Dette skyldes det faktum, at Kina har en enorm mængde ressourcer, der kan retfærdiggøre omkostningerne ved opførelse af sportsfaciliteter, transportudvekslinger og forbedring af metroen. Mindst 20% af det samlede budget blev brugt til opførelse af de olympiske faciliteter. Derfor forbløffede de med deres storhed og soliditet. Resten af ​​midlerne blev brugt til at forbedre byens infrastruktur og direkte til at være vært for OL. Hele verden så med beundring den storslåede åbningsceremoni for konkurrencen. Kineserne lukkede deres sportsbegivenheder ikke mindre storslået og højtideligt.

Af de olympiske konkurrencer, der blev afholdt, blev legene i Montreal i 1976 også anerkendt som dyre - det tog omkring 20 milliarder dollars at organisere dem. De blev åbnet af medlemmer af den kongelige familie, som var fuldt til stede i Canada. De olympiske lege XXI begyndte med levering af ild ved hjælp af en laser ledet af en rumsatellit. Det enorme tårn, der blev installeret på stadionet, betragtes stadig som et af de største i verden. Til denne dag betragtes disse spil som nogle af de mest spektakulære og spændende for millioner af fans over hele verden. De er også bemærkelsesværdige for det faktum, at værterne for disse konkurrencer ikke kunne vinde en eneste guldmedalje. Afholdelsen af ​​en sådan stor begivenhed drev landet til gæld, som blev betalt over 30 år. Regeringen var nødt til at gå efter hidtil usete nedskæringsforanstaltninger, såsom at hæve tobaksafgiften til 20%. Det blev annulleret kun tættere på 2000.

2004 Athen er ikke langt bag Montreal. Cirka 15 milliarder dollars blev brugt på græske konkurrencer. Disse OL efterlod også enorm gæld til landet - i området 112% af Grækenlands BNP. Med hensyn til hver specifik familie var gælden ca. 50.000 euro fra hvert hus. En ganske stor del af omkostningerne var rettet mod at sikre konkurrencens sikkerhed. Dette skyldtes, at minderne om angrebene den 11. september stadig var friske i hele verdens hukommelse. Derudover "spiste" en masse finanser og forbedrede infrastrukturen i de ikke mest udviklede europæiske lande.

OL i London 2012 forventes at deltage i denne liste. På trods af at dets budget officielt er bestemt til 2 mia. $, Har eksperter beregnet, at dets arrangement vil resultere i hele Englands 32 mia.

De russiske OL i Sochi vil også være på listen over de dyreste. Når alt kommer til alt, er der i stedet for de planlagte 12 milliarder dollars allerede brugt 30 mia. Dollars på dets besiddelse, og dette er ikke grænsen - i øjeblikket er hverken de olympiske faciliteter eller byens infrastruktur endelig klar til en begivenhed af denne skala.

Populær af emne.