Hvad Yoga Giver Os

Hvad Yoga Giver Os
Hvad Yoga Giver Os

Video: Hvad Yoga Giver Os

Video: Hvad Yoga Giver Os
Video: Йога у моря. Лёгкий уровень 2024, April
Anonim

Hvad giver yoga os faktisk? Et meget interessant svar gives på dette spørgsmål. Yoga giver os absolut intet! Yoga i os selv afslører, hvad der allerede er lagt indeni. Det er stadig at finde ud af, hvad yoga nøjagtigt kan afsløre i os.

Chto nam daet joga
Chto nam daet joga

Den gamle undervisning i yoga fortæller os, at enorme kræfter er skjult i os selv. Det viser sig, at udøvelsen af mange typer yoga "kun" afslører vores potentiale. Og potentialet er virkelig enormt! Og set fra dette synspunkt kan vi i lang tid tælle, hvordan yoga hjælper os.

Fysisk sundhed

Det første sted at begynde at liste listen over fordele er fysisk helbred. Hatha yoga kaldes endda et universalmiddel for mange sygdomme. Yoga kan faktisk være vores medicin.

Hatha yoga kan lindre mange sundhedsmæssige problemer. Den menneskelige krop bliver stærkere med regelmæssig praksis, svaghed forsvinder, sygdomme aftager, eller deres forløb går meget blidere.

Den positive effekt af øvelsen er tydelig. Men med alt dette husker vi, at yoga aldrig stræber efter at erstatte medicin. Derfor, hvis vi har nogen sygdom, skal den første person, der kontakter, være en læge. Det bør ikke vildledes, at yoga kan erstatte medicin. Yoga har meget forskellige mål.

Selvfølgelig er mange tilfælde kendt, når medicin var magtesløs, mens effekten af yoga var meget stærk og reddede en person fra hans sygdom. Men der bør ikke være nogen misforståelse. Yoga sigter mod selvkendskab, og medicin heler.

Naturligvis styrkes den fysiske krop under yoga, men kun i den nødvendige mængde, så kroppen ikke forstyrrer processen med selvkendskab. Generelt hjælper yoga på en eller anden måde med at forbedre den fysiske sundhed.

Mentalt helbred

Den næste ting, som yoga giver, er mental sundhed. Psyken styrkes gennem påvirkningen på den fysiske krop. Processen går fra grov til subtil. Men psyken hos en moderne person knuses ofte.

Hvis vi observerer os selv, vil vi som regel være i stand til at se, at vi ofte bare opfører os upassende. Faktisk er det bare, at du er tættere på at forstå din tilstand allerede et godt resultat.

For at ændre noget til det bedre skal du forstå, hvad du har brug for at arbejde med. Livets rytme, stress såvel som miljømæssige forhold fører til en smertefuld tilstand i vores psyke. Mens vi laver yoga, påvirker vi psyken gennem kroppen. Som det velkendte ordsprog fortæller os, "i en sund krop er der et sundt sind."

Intellektuel evne

Hvad mere giver yoga os? Når vi laver hatha yoga, udvikler vi, underligt som det måske lyder, vores intellektuelle evner. Også en interessant situation. Vi laver øvelser på niveauet for den fysiske krop, og vi får effekten på niveauet af intellektet.

Efter vores forståelse konvergerer billedet af en atlet og billedet af en intellektuel sjældent i en person. Enten en "jock" eller en professor i filosofi. I det offentlige sind er dette to forskellige ting. Og yoga er ikke enig i dette.

I yoga antages det, at hvis en person bruger meget tid på fysisk træning, mens man glemmer behovet for at udvikle sig intellektuelt eller omvendt er helt nedsænket i udviklingen af mentale færdigheder, og kroppen lider af sygdom fra en stillesiddende livsstil, så er der en klar bias.

Disse er så smertefulde afvigelser fra den "gyldne middelvej", fra harmoni, som man skal slippe af med. Idealet af yoga kan betragtes som en fysisk stærk person, der har et ret veludviklet intellekt.

Det er interessant, at en person, der praktiserer Hatha yoga, gradvist søger at styrke sine intellektuelle evner. Hvordan dette sker er absolut ikke indlysende, denne mekanisme er skjult. Men så overraskende som det kan være, er det en kendsgerning. Vi kan lære om dette fra antikkens kilder og også være vidne til dette ved at observere moderne yoga-udøvere.

Kreative færdigheder

Hvad afslører yoga ellers i os? Her kan vi tale om "udvikling", så at sige, om kreative evner.

Fra yogaens synspunkt er alt prosaisk og banalt her. Det er bare, at når vi er "ude af form", mangler vi vitalitet, vi kan ikke opretholde vores nervesystems arbejde på et sådant niveau, at det er modtageligt og som de siger nu, kreativt.

Det handler om en simpel mangel på energi. Når vi laver yoga, er alle vores systemer i god stand, og vi har et overskud af prana, tilstedeværelsen af fri vitalitet. Og hvis der er et sådant overskud, viser personen kreative impulser.

Supermagter

Man kan også undgå at sige om afsløringen af menneskelige superkræfter ved at nævne alt, hvad yoga giver os. Når alt kommer til alt har hver person sådanne evner, som det endda er svært at forestille sig.

Hvilke slags evner kunne det være? For eksempel tankelæsning eller evnen til at behandle fysiske lidelser ved berøring. Sådanne evner afsløres på samme måde som kreative, det vil sige med et overskud af vitalitet.

I yoga antages det, at disse evner allerede er iboende i os, men vi er endnu ikke klar over dette, vi ved ikke, hvordan vi bruger dem. Mennesket er virkelig i stand til meget.

Anbefalede: