De Højeste Skandaler Fra OL I Sochi

Indholdsfortegnelse:

De Højeste Skandaler Fra OL I Sochi
De Højeste Skandaler Fra OL I Sochi

Video: De Højeste Skandaler Fra OL I Sochi

Video: Kim Yuna Adelina Sotnikova Sochi 2014 Scandal 2022, November
Anonim

Som forberedelse til vinter-OL 2014 brød flere skandaler ud på én gang. De er forbundet med tyveri af midler afsat til forberedelsen til legene, trusler fra seksuelle mindretal samt kritik af begivenheden fra russiske borgere.

De højeste skandaler fra Sochi-OL
De højeste skandaler fra Sochi-OL

Tyveri af midler fra budgettet

En af de første skandaler omkring de olympiske lege i 2014 i Sochi var oprettelsen af ​​flere straffesager på én gang om fakta om uberettiget overvurdering af omkostningerne ved at bygge sportsfaciliteter samt tyveri af midler afsat til dette.

En af de største bedrifter indenrigsministeriet var forebyggelse af tyveri af 8 milliarder rubler, der blev afsat til opførelse af olympiske faciliteter. Ifølge Ministeriet for Indre Anliggender forsøgte lederne for adskillige kommercielle organisationer at overvurdere de anslåede udgifter til arbejde under opførelsen af ​​nogle faciliteter og derved stjæle statens penge.

Protest fra repræsentanter for seksuelle mindretal

Amerikanske homoseksuelle aktivister annoncerede en protestaktion under de olympiske vinterlege i Sochi. Dette blev annonceret af Patrick Burke, grundlægger af You Can Play-bevægelsen, der kæmper for homoseksuelle rettigheder i sport. Som han sagde, vil atleter, der repræsenterer seksuelle mindretal, deltage i OL, og den russiske regerings vedtagelse af en lov mod offentlige handlinger fra mennesker med homoseksuel orientering kan underminere andre staters tillid i landet og endda forstyrre besiddelsen af Spil.

Den Internationale Olympiske Komité overvejer muligheden for at fjerne status som ambassadør for legene for den berømte russiske atlet Elena Isinbaeva, to gange olympisk mester i stangspring, for sin støtte til loven, der forbyder fremme af ikke-traditionelle seksuelle forhold. Dette gav anledning til en bølge af kritik af atleten fra fremmede lande.

Den satiriske billedskandale

En storslået skandale brød ud i Perm, hvor der som en del af festivalen White Nights in Perm blev præsenteret kunstudstillinger af kunstnere med temaet 2014 i Sochi, lavet i form af politisk satire. Mange af kunstnerens malerier chokerede virkelig offentligheden og embedsmænd.

En af dem afbildede symbolet på OL - Mishka, men bag masken for et smukt ansigt var en karakter med hugtænder, der minder om Stalin. Et andet lærred viser en redende dukke, hvoraf halvdelen ligner et granatæble. Der var andre billeder af sportsymboler, der demonstrerede den negative holdning fra nogle kategorier af borgere til de olympiske lege i Sochi.

Populær af emne.