Hvad Strækker Sig

Hvad Strækker Sig
Hvad Strækker Sig

Video: Hvad Strækker Sig

Video: Hvad Strækker Sig
Video: Miniforedrag - kolonihistorie 2024, Kan
Anonim

Strække eller strække er en kombination af det grundlæggende inden for sport, dans og yoga. Mens der samtidig udvikles koordinering af bevægelser, ledmobilitet og muskelelasticitet, fremmer strækning på samme tid afbrænding af fedtvæv. Resultatet er fleksibilitet, lethed, frihed til kropsbevægelse.

Hvad strækker sig
Hvad strækker sig

Stretching (stretching) i oversættelse fra engelsk betyder "stretching". Muskler består af fibre, der kan trække sig sammen under stress. Strækøvelser, som er baseret på strækning, giver musklerne mulighed for at vende tilbage til deres tidligere tilstand.

Der er to hovedtyper af strækning:

  • dynamisk (strækker sig i bevægelse),
  • statisk.

Dynamisk strækning er normalt en bevægelse med en forholdsvis stor amplitude (for eksempel brede svingende ben eller arme), og denne form for fitness kræver seriøs forberedelse. Ulempen ved dynamisk strækning er, at musklerne strækkes i en meget kort periode og falder på de ekstreme punkter i amplituden.

Statisk strækning indebærer en meget langsom øvelse, der er ikke noget hurtigt tempo eller pludselige bevægelser, mens musklerne forbliver så strakte som muligt i lang tid. Langsom udførelse af øvelser giver dig mulighed for gradvist at øge belastningen (hvilket er især vigtigt for folk, der ikke kan prale af fremragende fysisk form), undgå skader og smerter i overbelastede muskler og lærer dig at kontrollere din egen krop. Alt dette gør statisk strækning meget populær blandt begyndere.

Strækøvelser er en effektiv måde at forblive tonet på. Under strækninger:

  • blodcirkulationen forbedres, muskelklemmer fjernes, muskelelasticiteten øges,
  • øget blodcirkulation i leddområdet, leddene bliver mere mobile, risikoen for saltaflejring falder;
  • dyb og fokuseret vejrtrækning både beroliger og forbedrer hjernens funktion,
  • strømmen af ilt til kroppen bidrager til en vellykket nedbrydning af fedtvæv.

Et andet plus med strækning er fraværet af aldersbegrænsninger. Men da alder normalt går hånd i hånd med kroniske sygdomme, skal folk i pensionsalderen eller før-pensionsalderen strække sig under opsyn af en træner og øge belastningen gradvist og omhyggeligt.

Coach anbefales dog til alle i den indledende fase. Men hvad er godt ved at strække - efter at have mestret komplekset kan du lave øvelser derhjemme alene på et passende tidspunkt for dig selv. Og dette er især vigtigt for folk, der er stærkt belastet med "stillesiddende" arbejde og fører en stillesiddende livsstil, hvor regelmæssige ture til gymnastiksalen næppe "passer".

Hvad er resultaterne af at gøre denne form for fitness? Den mest bemærkelsesværdige effekt er en signifikant forbedring af motorisk koordination. Dette mærkes både under træning (evnen til at bevæge sig glat letter træningen) og "i livet". Kropsholdning forbedres, det bliver lettere at holde balance, træthed forsvinder, og effektivitet øges. Derudover øges muskelstyrken mærkbart: når alt kommer til alt, "strækker øvelser" dem "til foråret, at arbejde, uanset træthed.

Anbefalede: