Hvor Vinter-OL 1984 Blev Afholdt

Hvor Vinter-OL 1984 Blev Afholdt
Hvor Vinter-OL 1984 Blev Afholdt
Video: Hvor Vinter-OL 1984 Blev Afholdt
Video: "1984" ч.9/12 2023, Februar
Anonim

De XIV vinter-olympiske lege blev afholdt fra 8. til 19. februar 1984 i byen Sarajevo, hovedstaden i Republikken Bosnien-Hercegovina, som var en del af den daværende stat Jugoslavien. 1.272 atleter fra 49 lande konkurrerede om medaljer i 7 sportsgrene.

Hvor vinter-OL 1984 blev afholdt
Hvor vinter-OL 1984 blev afholdt

Under behandlingen af ​​ansøgningen til vinter-OL havde Sarajevo meget stærke konkurrenter: den japanske by Sapporo og den svenske by Göteborg. Sapporo var allerede vært for Vinter-OL 1972, så japanerne hævdede vedholdende, at de med succes kunne bruge både den eksisterende infrastruktur og den akkumulerede erfaring med at afholde så store og vigtige konkurrencer. Ikke desto mindre vandt Sarajevo i anden afstemningsrunde med 39 stemmer mod 33 for Sapporo. Den officielle maskot til de Olympiske lege er den søde ulveunge Vuchko.

Sovjetunionens landshold ved disse spil blev betragtet som den vigtigste favorit til at vinde i holdkonkurrencen. Vi glædede os især til det nationale hockeyholds sejr, da vores hockeyspillere i sidste del af turneringen ved de forrige OL i Lake Placid tabte sensationelt til det amerikanske hold, som de var overlegne i alle henseender. Dette spil kom ind i historien som "Miracle on Ice". Og det så ud til, at forventningerne ville gå i opfyldelse, USSR-landsholdet begyndte straks deres præstationer med en sejr: den første dag i konkurrencen vandt skiløberen Nikolai Zimyatov en guldmedalje i en afstand på 30 km. Men til sidst tog USSR-landsholdet kun andenpladsen i den samlede holdklassificering efter at have vundet 25 medaljer - 6 guld, 10 sølv og 9 bronze. Sammenlignet med de tidligere OL i Lake Placid, hvor 10 guldmedaljer blev vundet, var dette et ret svagt resultat.

En vis trøst var det faktum, at vores hockeyspillere var blandt guldmedaljerne. Førstepladsen blev vundet af DDR-landsholdet, der modtog 9 guld-, 9 sølv- og 6 bronzemedaljer. Team USA sluttede på tredjepladsen med 4 guld- og 4 sølvmedaljer.

Generelt viste organisationen af ​​OL sig at være på et højt niveau, spillet blev afholdt i en virkelig sportslig atmosfære. Den lokale befolkning behandlede medlemmerne af sportsdelegationerne med oprigtig hjertelighed. Kort sagt var OL i Sarajevo en ægte fest for sport og fred.

Populær af emne.