Hvad Yogakurser Er Til

Hvad Yogakurser Er Til
Hvad Yogakurser Er Til

Video: Hvad Yogakurser Er Til

Video: Hvad Yogakurser Er Til
Video: Hvad er yoga? 2024, April
Anonim

I løbet af de sidste årtier har yoga vundet fantastisk popularitet over hele verden. Og i vores land er det blevet svært at finde en by, der ikke har mindst en skole eller yoga sektion. Hvad er grunden? Hvad er yoga god til, og hvad er det til? For at finde svar på disse spørgsmål skal du først finde ud af, hvad yoga er. I de fleste almindelige menneskers sind er dette et kompleks af sundhedsforbedrende øvelser. I virkeligheden er dette fænomen meget mere komplekst og forskelligt.

Hvad yogakurser er til
Hvad yogakurser er til

Så du kan ikke gå på praksis uden at gøre dig bekendt med teorien. Begrebet yoga kom til os, som du ved, fra den indiske kultur; i oversættelse fra sanskrit betyder ordet "yoga" omtrent "union", "enhed", "at binde". Forskere finder den første omtale af yogier i Rig Veda (Salmernes Bog), den ældste bog på Jorden, som er en del af Vedaerne - religiøse hinduistiske tekster.

Yoga er mere end bare en række fysiske øvelser; det er en seriøs filosofi. Det betragtes som en måde at kende verden på, en metode til selvudvikling, en forbindelse mellem sjæl og krop. Yogier betragtede ikke menneskekroppen som et fangehul, men som et tempel for en udødelig sjæl. Og dette tempel skal beskyttes og forsøge at bevare det så længe som muligt. Det er hvad yoga er til.

På et psykologisk niveau bidrager yogakurser til afslapning, åndelig fornyelse, slippe af med stress og depression og finde åndelig harmoni.

Der er mange retninger i yoga, herunder dem, der er skabt af dets moderne tilhængere, især: qigong yoga, ashtana vinyasa, yoga til børn osv. Hovedtyperne af yoga er: hatha yoga, raja, niyana, bhakti, karma, nidra, nada og mantra. Hver af dem er designet til at løse visse problemer, for eksempel er hatha yoga en grundlæggende, elementær type, ideel til begyndere og for dem, der er engageret i mentalt arbejde. For at bestemme hvilken type yoga der passer til dig, anbefales det at læse referencelitteraturen.

Blandt andet er det værd at bemærke yogaens indirekte positive indvirkning. Yoga er utænkeligt uden at overholde normerne for en sund diæt uden at studere bestemte metoder til at rense krop og sind og følge Ahimsas regler. Ahimsa gør ikke ondt ikke kun i ord og handlinger, men også i tanker. En person er forpligtet til at udrydde vrede og vrede i sig selv og rense sig selv for negative følelser, ellers opnår han ikke harmoni.

Desværre er det ikke ualmindeligt, at folk bliver såret, mens de laver yoga. Hvad er grunden? Yoga kræver ingen særlig forberedelse, problemet ligger i dens kompetente og gradvise assimilering såvel som i at finde en god lærer.

Yoga har også en række kontraindikationer. Først og fremmest skoliose, som kræver asymmetriske, individuelt tilpassede øvelser. Derefter - psykiske lidelser, epilepsi, kræft, øget intrakranielt og intraokulært tryk osv.

På trods af at en vestlig person næppe forstår essensen af østlige praksis og lærdomme, vil selv en nybegynder, regelmæssige yogakurser i det mindste hjælpe med at styrke immuniteten, få fremragende fysisk form og opnå ro i sindet.

Anbefalede: