4 Grunde Til At Gøre Yoga

4 Grunde Til At Gøre Yoga
4 Grunde Til At Gøre Yoga
Anonim

Yoga er et kompleks af fysisk og åndelig praksis. Det er rodfæstet i gamle filosofiske lære og tro. I dag har yoga mere end et dusin områder. For en moderne person er de første trin i yoga at mestre de grundlæggende positioner (asanas) og åndedrætsøvelser. Hvad er yoga nyttig til?

4 grunde til at gøre yoga
4 grunde til at gøre yoga

Yoga er baseret på fire principper: korrekt vejrtrækning, korrekt ernæring, korrekt bevægelse og korrekt tænkning.

  • Trafik. Yoga gør din krop mere fleksibel, stærk og korrigerer din kropsholdning. I modsætning til enkle fysiske øvelser bærer det ikke skader og forstuvninger, styrker og strækker muskler gradvist uden stress for kroppen. Derfor kan yoga praktiseres af både unge og ældre.
  • Vejrtrækning - Yoga har helbredende kræfter. Hjælper i kampen mod næsten alle sygdomme og forhindrer dem. Hver øvelse ledsages af en specifik åndedrætsrytme. Således forbedres blod- og lymfecirkulationen i kroppen, trykket og et antal organer og systemer vender tilbage til det normale.
  • Ernæring: Ud over fysiske og åndedrætsøvelser giver yoga en diæt. På grund af overholdelse af visse regler for brug af mad og vand, metabolisme, forbedres aktiviteten i mave-tarmkanalen, kroppen renses for toksiner. Der er lethed, en bølge af energi, immunitet styrkes.
  • Tænkning: Hovedmålet med yoga er harmoni mellem krop og sind. Takket være visse yogiske metoder (afslapning, meditation) lærer en person at fokusere sin opmærksomhed, øger niveauet af vital energi, lindrer stress, beroliger tanker. Undersøgelser viser, at yoga er gavnligt for de områder af hjernen, der er ansvarlige for søvn. Der er også en stigning i humør.

P. S. På trods af den brede vifte af fordele ved yoga har denne praksis stadig kontraindikationer. Hvis du er blevet opereret i leddene eller rygsøjlen, eller hvis du oplever en forværring af en kronisk sygdom, skal du konsultere din læge, inden du laver yoga.

Anbefalede: