Sommer-OL 1924 I Paris

Sommer-OL 1924 I Paris
Sommer-OL 1924 I Paris
Video: Sommer-OL 1924 I Paris
Video: Paris 1924 Olympic Marathon | Marathon Week 2023, Februar
Anonim

Seks europæiske byer konkurrerede om Sommer-OL 1924. Paris foretrak præferencen og bemærkede således fordelene ved franskmanden Coubertin - grundlæggeren af ​​de Olympiske lege.

Sommer-OL 1924 i Paris
Sommer-OL 1924 i Paris

Forberedelsesperioden var ret vanskelig, men selve legenes tilrettelæggelse var upåklagelig. Dette var de sidste spil, som Pierre de Coubertin var involveret i forberedelsen. OL i Paris er blevet et af de mest besøgte. Mere end 620 tusind mennesker så det. Åbningsceremonien den 5. juli deltog af præsidenten for den franske republik Gaston Doumergue, prinsen af ​​Wales og prins Carol af Rumænien.

44 lande og 3.092 atleter deltog i VIII Olympiske Lege. For første gang deltog atleter fra Irland, Mexico, Rumænien, Uruguay, Filippinerne og Ecuador. Holdene i Tyskland og Sovjetunionen fik ikke lov til at spille på grund af den ustabile politiske situation i disse lande.

Spilprogrammet omfattede konkurrencer i 17 sportsgrene. Demonstrationer indeholdt fransk boksning og baskiske boldspil. Disse spil var sidste gang rugby-turneringer blev afholdt. Kvinder deltog i svømning, dykning, hegn og tennis konkurrencer.

Den store løber fra Finland Paavo Nurmi blev anerkendt som de helte ved de Olympiske lege, der vandt fem guldmedaljer. Stjernen til den amerikanske svømmer Johnny Weissmuller er steget i Paris. Han vandt de to hoveddistancer og freestyle-stafetten og vandt tre guldmedaljer. Fem medaljer, hvoraf tre er guld, blev vundet af en sværdmand fra Frankrig Roger Ducre.

På disse spil blev tenniskonkurrencen afholdt for sidste gang inden den store pause på grund af uenigheder mellem International Tennis Federation og IOC. Det var først i 1988, at tennis vendte tilbage til OL igen. Amerikanske tennisspillere har ikke gået glip af en eneste mesterskabstitel efter at have modtaget fem guldmedaljer.

22 hold deltog i fodboldturneringen. For første gang besejrede de oversøiske fodboldspillere - uruguayanere - det stærke hold i Jugoslavien med en score på 7: 0.

I den samlede stilling blev sejren ved denne Olympiade vundet af amerikanske atleter, på andenpladsen var hjemmeholdet og på det tredje - Finlands atleter.

Populær af emne.