Hvordan Var OL I 1924 I Paris

Hvordan Var OL I 1924 I Paris
Hvordan Var OL I 1924 I Paris

Video: Hvordan Var OL I 1924 I Paris

Video: Hvordan Var OL I 1924 I Paris
Video: Город Барселона. Испания или Каталония? Большой выпуск. 2023, Oktober
Anonim

I 1924 blev de olympiske lege organiseret i Paris. For anden gang blev den franske hovedstad spillested for disse sportsbegivenheder og slog Barcelona, Rom, Los Angeles, Prag og Amsterdam i konkurrencen om spil.

Hvordan var OL i 1924 i Paris
Hvordan var OL i 1924 i Paris

I 1924 deltog 44 lande i legene. Tyskland var stadig afskåret fra at deltage i den olympiske bevægelse på grund af sin aggression under første verdenskrig. Det sovjetiske hold var heller ikke i stand til at deltage i konkurrencen på grund af manglende anerkendelse af denne stat af de fleste lande i verden. Lande som Estland, Letland, Litauen, Haiti, Ecuador, Irland, Mexico og Uruguay sendte deres atleter til kampene for første gang. Det største antal atleter kom fra Frankrig.

Ved disse olympiske lege kunne du allerede se mange attributter, der nu er blevet en integreret del af sådanne konkurrencer. Åbnings- og afslutningsceremonierne for spillene blev afholdt, hvor præsidenten for Frankrig deltog. Det olympiske motto dukkede op, som lyder som "Hurtigere, højere, stærkere!" Spillene tiltrak et stort publikum, og deres organisation kunne betale sig. Gradvist bliver Olympiaden ikke kun en sportsbegivenhed, men også en slags demonstration af udviklingsniveauet i det land, hvor den afholdes.

Imidlertid var spillene fra 1924 meget forskellige fra i dag. For eksempel kunne kvinder konkurrere i et begrænset antal discipliner. Ud af 19 sportsgrene deltog de kun i konkurrencer inden for dykning, svømning, hegn og tennis.

Den første plads i den uofficielle holdbegivenhed blev indtaget af USA. De højeste resultater blev vist af amerikanske atletik - løbere og springere. Også flere guldmedaljer blev vundet af svømmere og tennisspillere, både mænd og kvinder.

Det finske hold blev det andet med en betydelig margen. Løber Paavo Nurmi vandt 5 af de 14 guldmedaljer til dette land, både i singelløb og som en del af holdet i stafetten.

Den tredje var vært for turneringen - Frankrig. Hun repræsenterede det stærkeste hold af cyklister og vægtløftere ved de Olympiske lege.

Anbefalede: