Hvordan Var OL I 1924 I Chamonix

Hvordan Var OL I 1924 I Chamonix
Hvordan Var OL I 1924 I Chamonix

Video: Hvordan Var OL I 1924 I Chamonix

Video: Aiguille du Midi | Chamonix Mont Blanc 2022, December
Anonim

De første hvide OL fandt sted i den franske by Chamonix. Først blev legene fra 1924 opfattet som International Sports Week til ære for de kommende sommer-OL, som skulle afholdes i Paris. Forestillingerne var imidlertid så vellykkede, og niveauet for atleterne var så højt, at den olympiske komité besluttede at arrangere separate vinterlege. Som et resultat fik en uge i Chamonix in absentia status som de første olympiske lege.

Hvordan var OL 1924 i Chamonix
Hvordan var OL 1924 i Chamonix

Valget af sted til spillene var meget vellykket. Chamonix er berømt for sine lange skiløjper og fremragende spring, hvilket gjorde atleterne meget spektakulære. Imidlertid kunne arrangørerne af spillene ikke tjene penge - antallet af solgte billetter opfyldte ikke deres forventninger.

16 lande sendte deres atleter til vinter-OL. Herskende var europæiske stater, som fik selskab af De Forenede Stater og Canada. Tyskland modtog ikke en invitation til spilene - verdenssamfundet tilgav hende ikke for sin førende rolle i frigørelsen af ​​første verdenskrig. Sovjetunionen var ikke blandt deltagerne - dette land blev ikke anerkendt af de fleste lande. Men holdet fra det uafhængige Letland kom til spillene såvel som de tidligere allierede i Tyskland - Østrig og Ungarn.

I alt 293 atleter deltog i OL og konkurrerede i et begrænset antal discipliner: langrend og nordisk kombineret, bobslæde, hockey, hurtigskøjteløb og kunstskøjteløb. Der var 13 kvinder blandt deltagerne. De fleste atleter konkurrerede i kunstskøjteløb, både i singler og parvis. Kunstskøjteløb er også blevet den største brydningsarena for mænd. Skiløbere og skatere fra Skandinavien var så meget højere end deres rivaler fra andre lande, at de næsten ikke havde nogen konkurrenter til disse spil.

Det uofficielle holdmesterskab blev vundet af det norske hold, der modtog 17 medaljer - de fleste af dem blev bragt af skiløbere. En af heltene ved dette OL var Turleif Haug, der vandt tre guld og en bronze i langrend og skiskydning. Andenpladsen og 11 guldmedaljer gik til Finland. De fleste priser - tre guld og et sølv - blev bragt til hans land af skater Klas Thunberg.

Tredjepladsen blev overtaget af det østrigske hold - to guld- og en sølvmedalje blev modtaget af kunstløbere. Spillets vært - Frankrig - strålede ikke ved dette OL. I hendes sparegris var der kun en bronzemedalje til kunstskøjteløb.

Populær af emne.