Vinter-OL 1948 I St. Moritz

Vinter-OL 1948 I St. Moritz
Vinter-OL 1948 I St. Moritz

Video: Vinter-OL 1948 I St. Moritz

Video: Vinter-OL 1948 I St. Moritz
Video: The Full St. Moritz 1948 Official Olympic Film | Olympic History 2024, April
Anonim

De første hvide OL efter Anden Verdenskrig fandt sted i Schweiz. Dette land blev ikke påvirket af kampene, og St. Moritz var allerede hovedstaden for de olympiske lege i 1928. Derfor behøvede han ikke særlig træning - de vigtigste sportsfaciliteter og organisationens oplevelse var tilgængelige.

Vinter-OL 1948 i St. Moritz
Vinter-OL 1948 i St. Moritz

Vinter-OL 1948 blev jubilæet, den femte i træk. Det blev deltaget af 669 atleter, der repræsenterede 28 lande. Politik satte deres spor i tilrettelæggelsen af spillene. Den Internationale Olympiske Komité tillod ikke hold fra Tyskland og Japan at deltage i konkurrencen. Sovjetunionen, som på det tidspunkt var begyndt at indtage førende positioner inden for nogle sportsgrene, sendte en delegation af funktionærer til legene. Da hun kom tilbage, rapporterede hun, at det var for tidligt for Sovjetunionen at deltage i vinter-OL.

I St. Moritz blev 22 sæt præmier spillet i 9 sportsgrene: langrend, hockey, kunstskøjteløb, nordisk kombineret, bobslæde, skelet, alpint skiløb, skøjteløb og skihop.

Svenskerne regerede øverst i langrend. De blev vindere i alle tre discipliner - løbene 18 og 50 km samt 4x10 km stafet. I singler gik kun en bronze til finnerne, som også var andenplads i stafetten. Endnu en bronzemedalje til det norske stafethold.

Som forventet vandt canadierne hockeyturneringen, men ikke uden problemer. Efter at have scoret det samme antal point med landsholdet i Tjekkoslovakiet og spillet med dem uafgjort 0: 0, modtog de canadiske hockeyspillere guldmedaljer med den bedste forskel mellem mål og savnet mål.

I alpint skiløb blev franskmanden Henri Oreye helten efter at have vundet to guld- og en bronzemedalje. I skihopning var hele podiet besat af norske flyvende skiløbere. Andenpladsen blev indtaget af vinderen af de olympiske lege i 1932 og 1936, Birger Ruud. Denne modige mand blev fængslet i en koncentrationslejr for at nægte at deltage i sportslige og politiske begivenheder under krigen.

Skaters of Norway tog guld i tre af de fire discipliner, der blev præsenteret ved OL. Amerikaneren Richard Button indledte en ny æra inden for kunstskøjteløb. I det gratis program introducerede han akrobatiske elementer og spring. Button blev den første skater, der udførte en dobbeltaksel ved de Olympiske lege.

I den uofficielle stilling vandt Norge, Sverige og Schweiz 10 medaljer hver. Det amerikanske olympiske hold blev nummer fire med ni medaljer.

Anbefalede: