Hvordan Var OL I 1948 I St. Moritz

Hvordan Var OL I 1948 I St. Moritz
Hvordan Var OL I 1948 I St. Moritz

Video: Hvordan Var OL I 1948 I St. Moritz

Video: Hvordan Var OL I 1948 I St. Moritz
Video: The Full St. Moritz 1948 Official Olympic Film | Olympic History 2023, December
Anonim

I 1948, tre år efter afslutningen af 2. verdenskrig, genoptog De Olympiske Lege. Dette blev et tegn på, at det fredelige liv er vendt tilbage til sit fulde. Især blev vinterlegene arrangeret i Schweiz i byen St. Moritz.

Hvordan var OL i 1948 i St. Moritz
Hvordan var OL i 1948 i St. Moritz

I 1948 blev der afholdt to typer olympiske lege på én gang - sommer og vinter. De vinter blev afholdt i Schweiz. Dette land led lidt af krigen, da det var i en neutralitet med Tyskland.

Kun 28 lande deltog i spillet - halvt så mange som i sommerfasen. Især var der ikke et enkelt afrikansk land blandt dem. Dette skyldes, at vintersport traditionelt er mere lokaliseret, og der er desuden behov for betydelige ressourcer til at træne atleter. Sovjetiske atleter deltog ikke i legene på grund af uro ved udenrigspolitiske problemer. Tyskland og Japan fik ikke lov til at spille - deres hold blev diskvalificeret på grund af disse landes aggression under anden verdenskrig. På samme tid præsenterede Chile og Sydkorea deres hold for første gang.

Der var meget færre sportsgrene ved den tiders vinterspil end ved moderne - kun 9. Der var konkurrencer i flere typer langrend, bobslæde, alpint skiløb, skøjteløb og skelet. I alt 22 guld-, sølv- og bronzepriser blev trukket.

Førstepladsen i det uofficielle klassement (hver 10 medaljer) gik til holdene i Norge og Sverige. Disse lande er traditionelt stærke inden for vintersport, især langrend og skihop. Schweiz er ikke langt bag dem. Team USA blev kun fjerde med 9 medaljer. I alt modtog atleter fra 10 lande priser.

En af begivenhedens mest succesrige atleter var Henri Oreye, en fransk skiløber. Han bragte sit land to guld- og en bronzemedalje. Og guld i hockey blev vundet af Canadas landshold, hvilket blev forventet, fordi hockey er den nationale sport i dette land.

Kvinder blev tiltrukket af flere og flere discipliner ved OL. Især blev der arrangeret konkurrencer for kvinder i alpint skiløb og kunstskøjteløb.

Anbefalede: