Hvordan Var OL I London I 1948

Hvordan Var OL I London I 1948
Hvordan Var OL I London I 1948

Video: Hvordan Var OL I London I 1948

Video: Hvordan Var OL I London I 1948
Video: Выступление ансамбля им. Александрова в Берлине 1948 2023, December
Anonim

I 1948, efter en pause på 12 år på grund af Anden Verdenskrig, genoptog De Olympiske Lege. London blev hovedstaden i sommerkonkurrencen, skønt denne by, ligesom mange andre i Europa, blev hårdt beskadiget af krigen.

Hvordan var OL i London i 1948
Hvordan var OL i London i 1948

Nogle traditionelle deltagende stater deltog ikke i OL i London. Hold fra Tyskland og Japan blev ikke inviteret til spilne på grund af disse landes aggression under Anden Verdenskrig. Italien modtog ikke desto mindre retten til at sende sine atleter, da det fascistiske regime i dette land blev væltet selv inden krigens afslutning.

Inddragelsen af Sovjetunionen blev også et problem. Sovjetunionens hold modtog en invitation, men den politiske ledelse besluttede ikke at acceptere den. Som et resultat kom landsholdene i 59 lande til kampene. Nogle af dem deltog i sådanne konkurrencer for første gang, for eksempel Guiana, Ceylon (nu Sri Lanka), Puerto Rico, Libanon, Pakistan, Syrien, Trinidad og Tobago, Jamaica og Venezuela. Også det stadig forenede hold af Korea udførte, som på det tidspunkt ikke endelig var opdelt i Nord og Syd. Kina var repræsenteret af teamet fra Republikken Kina - dette er det officielle navn på Taiwan. Fastlands-Kina, hvor etableringen af den kommunistiske magt fandt sted, deltog ikke i legene.

Det amerikanske hold tog førstepladsen i den uofficielle medaljestilling med en betydelig margen. Traditionelt har amerikanske atleter vist sig godt. Guld blev tildelt det amerikanske basketballhold. Særligt vellykkede var mandlige svømmere såvel som vægtløftere og brydere.

Andenpladsen blev taget af det svenske hold. Guldet blev tildelt fodboldholdet i dette land. Også atleterne i denne stat, der optræder i græsk-romersk brydning, har opnået stor succes. Mænds kanoteam klarede sig godt.

Den tredje var det franske hold. Franske cyklister har udvist et traditionelt højt træningsniveau. Værtsholdet, Storbritannien, tog kun 12. pladsen. To guldmedaljer blev vundet af britiske roere og en mere af en britisk sømand.

Anbefalede: