Hvordan Var OL 1908 I London

Hvordan Var OL 1908 I London
Hvordan Var OL 1908 I London

Video: Hvordan Var OL 1908 I London

Video: Hvordan Var OL 1908 I London
Video: The 1908 London Olympics 2024, Kan
Anonim

I 1908 blev spillet først afholdt på det britiske imperium - i London. Selvom OL ikke var så store som de var i det 21. århundrede på det tidspunkt, blev de en vigtig sportsbegivenhed for Europa.

Hvordan var OL 1908 i London
Hvordan var OL 1908 i London

Rom kunne let være blevet hovedstaden i legene i 1908. Hindringen var økonomiske vanskeligheder og naturkatastrofer i Italien i 1906, hvilket krævede yderligere omkostninger.

I 1908 deltog 23 lande i OL. Der var 22 hold siden Australien og New Zealand sendte atleter sammen. For første gang i de olympiske lege deltog mere end 2000 atleter i det, inklusive flere dusin kvinder.

De fleste af deltagerne var fra Europa, men der var også atleter fra USA, Argentina og, som nævnt ovenfor, Australien og New Zealand. Et separat hold konkurrerede fra Sydafrika, skønt det stadig var en del af det britiske imperium på det tidspunkt. Kun Tyrkiet var repræsenteret fra asiatiske lande.

For første gang ved disse spil blev der annonceret en uofficiel holdkonkurrence efter land. Første plads blev taget af vært for konkurrencen - Storbritannien. Det blev efterfulgt af hold fra USA og Sverige med en betydelig margen.

Det russiske imperium sendte også sine atleter til legene. Delegationen fra landet var lille - kun 6 atleter i 3 sportsgrene. Disse konkurrencer var dog vellykkede for landet - den første olympiske guldmedalje blev modtaget. Det blev vundet af kunstløber Nikolai Panin, hvilket beviste Ruslands stærke position inden for vintersport. Det skal huskes, at der i 1908 stadig ikke var nogen opdeling af OL i sommer og vinter.

Udførelsen af russiske brydere var også en succes - to af dem modtog sølv i deres vægtkategorier.

Samlet set var London Games meget bedre organiseret end de foregående års konkurrencer i Paris og St. Louis. Opmærksomheden på spil fra den kongelige familie spillede en rolle - de blev åbnet af kong Edward VII, og tronarvingen, den fremtidige George V, hjalp Den Internationale Olympiske Komité med at finde finansiering til at færdiggøre opførelsen af sportsfaciliteter.

Anbefalede: