Sommer-OL 1908 I London

Sommer-OL 1908 I London
Sommer-OL 1908 I London

Video: Sommer-OL 1908 I London

Video: Sommer-OL 1908 I London
Video: Incredible Finish To The Marathon - London 1948 Olympics 2024, Kan
Anonim

Sommerspil 1908 med hensyn til deres omfang overgik antallet af gæster og atleter alle de tidligere OL. De blev de første spil, hvor repræsentanter for Tyrkiet, Rusland, Island og New Zealand deltog.

Sommer-OL 1908 i London
Sommer-OL 1908 i London

Fire byer kæmpede om retten til at være vært for sommer-OL i 1908 - Milano, Berlin, Rom og London. Tyskerne var de første til at opgive deres påstande, da den nationale olympiske komité ikke var i stand til at blive enige om afholdelsen af begivenheden med regeringen. IOC besluttede Italien til fordel, men repræsentanterne for Rom og Milano kunne ikke blive enige om, hvilken by der er mere værd ved OL. Så London, som ikke oprindeligt var planlagt til at være vært for legene, blev den eneste mulighed.

Sommer-OL 1908 tiltrak 2008 atleter fra 22 lande, herunder det russiske imperium for første gang. Dette overstiger antallet af deltagere i alle tidligere moderne olympiske lege tilsammen. For eksempel deltog kun 241 mennesker i legene i 1896. Da Italien opgav OL bare et år før begivenheden, måtte London hurtigt bygge et kæmpe White City-stadion, der kunne rumme 100.000 tilskuere.

Steder blev forberedt til konkurrencer i følgende sportsgrene: kunstskøjteløb, fælde- og kugleskydning, polo, tennis på åbne og indendørs baner, sejlads, ketcher, samme de pom, motorbåd, boksning, roning, brydning, felthockey, kunstnerisk gymnastik, bueskydning, fodbold, hegn, rugby, cykling, lacrosse, dykning, svømning, atletik, vandpolo og slæbebåd. Kvinder deltog i tre typer konkurrencer - kunstskøjteløb, tennis og bueskydning.

Konkurrencen startede den 27. april, og åbningsceremonien blev kun afholdt den 13. juli. På grund af denne irriterende overlapning, da spillet åbnede, var der allerede spillet 25 sæt medaljer. Førstepladsen ifølge resultaterne af IV Olympiaden blev taget af dens ejere - briterne med stor margin. De vandt 56 guld-, 51 sølv- og 38 bronzemedaljer. Atleter fra USA modtog 23 guld- og 12 sølv- og bronzemedaljer. Den tredje var svenskerne med 8 guld-, 6 sølv- og 11 bronzemedaljer.

Anbefalede: