Sommer-OL 1932 I Los Angeles

Sommer-OL 1932 I Los Angeles
Sommer-OL 1932 I Los Angeles
Video: Sommer-OL 1932 I Los Angeles
Video: LOS ANGELES 1932 X OLYMPIC GAMES LOS ANGELES CALIFORNIA 89874 2023, Februar
Anonim

I sommer-OL 1932 i Los Angeles, Amerika deltog 1.048 atleter, herunder 127 kvinder, fra 37 lande. Konkurrencer blev afholdt i 14 sportsgrene. Åbningsceremonien for legene fandt sted på et stadion kaldet Colosseum, der minder om gamle romerske arenaer.

Sommer-OL 1932 i Los Angeles
Sommer-OL 1932 i Los Angeles

Stadionets kapacitet er 105 tusind mennesker, hvilket var en rekordværdi på det tidspunkt. Først optrådte det olympiske kor, der bestod af 150 sangere, 300 musikere og flere fanfarister. Efter at den olympiske ed blev læst op af hegnmester George Calnan, bronzemedalje fra IX Olympiske Lege og deltidsløjtnant for det amerikanske finansministerium.

Omkostningerne ved en rejse til Los Angeles blev den største hindring for mange europæiske atleter til at deltage i legene, så i alt 1.048 mennesker samlede sig for at konkurrere om medaljer. For første gang tog IA OI-repræsentanter fra Kina og Colombia ordet.

For første gang i legens historie blev atleter indkvarteret i den olympiske landsby 20 km fra byen. På golfbanen blev omkring 700 huse placeret i en oval omkring restauranter, biblioteker og spillelokaler. Udførelse af nationale hymner af lande til ære for vinderne af konkurrencen og hævning af landes flag er også blevet introduceret i Los Angeles.

Konkurrencestederne var ret spredte langs kysten. Rodepuljen var for eksempel en times eksprestur fra byen (Long Beach), og cyklister konkurrerede i Pasadena på Roseball Stadium. Forresten blev det ødelagt efter legene.

Konkurrenceprogrammet i Los Angeles svarede til det Olympiske Lege i Amsterdam. Men i stedet for fodbold blev der afholdt skydekonkurrencer. Fodboldmesterskabet blev ikke afholdt af rent materielle grunde, da delegationerne i de europæiske lande i deres kerne ikke var mange.

Og alligevel var resultaterne fra atleterne ved OL høje. Der blev sat 90 olympiske rekorder, inklusive 18 verdensrekorder.

Vandt atleten fra USA Eddie Toulan på brystet i 100 meter løb? foran hovedrivalen Ralph Metcalf, også en amerikaner. Towlen vandt også 200m. Imidlertid blev Metcalfe denne gang offer for en grov fejl i målinger - hans spor var 202 m langt.

Det er værd at bemærke, at dommernes fejl ved disse spil var meget hyppige. Derfor kaldte en af ​​journalisterne dem "OL ved dommerfejl og fejlberegninger." For eksempel fandt en unik sag sted i Los Angeles. I finalen i 3000 m forhindringsløb forlod personen, der tæller omgange, sin plads. Som et resultat løb atleterne 3450 m.

Naturligvis tjente det amerikanske hold flest priser - 41 guld-, 32 sølv- og 30 bronzemedaljer. Italien havde 12 priser af hver rang, mens Frankrig havde 10 guld-, 5 sølv- og 4 bronzemedaljer.

Populær af emne.