1932 Vinter-OL I Lake Placid

1932 Vinter-OL I Lake Placid
1932 Vinter-OL I Lake Placid

Video: 1932 Vinter-OL I Lake Placid

Video: 1932 Vinter-OL I Lake Placid
Video: 1932 LAKE PLACID WINTER OLYMPIC GAMES IIIrd OLYMPICS MD86554a 2024, Kan
Anonim

Vinter-OL 1932 blev afholdt i USA i Lake Placid og blev de første olympiske lege, der blev afholdt i Nordamerika. De fandt sted under den globale finanskrise, derfor var de mærkbart ringere end de tidligere med hensyn til antallet af deltagende lande og antallet af atleter.

1932 Vinter-OL i Lake Placid
1932 Vinter-OL i Lake Placid

Vinter-OL begyndte at blive afholdt i 1924, Lake Placid-konkurrencen var den tredje i deres historie. Verdenes finansielle krise har efterladt et markant aftryk på deres bedrift, antallet af atleter og deltagende lande er faldet betydeligt i forhold til legene i 1928. I alt 252 atleter fra 17 lande deltog i spillet, hvor 150 atleter repræsenterede to lande - USA og Canada.

Ved det tredje vinter-OL blev sportsdiscipliner som bobslæde, hurtigskøjteløb, langrend, nordisk kombineret, skihop, hockey og kunstskøjteløb præsenteret. Curling og hundeslædevæddeløb blev vist som demonstrationssport.

Der var ingen repræsentanter for Sovjetunionen ved disse spil; de begyndte kun at deltage i vinter-OL i 1956. Den første plads i holdbegivenheden blev vundet af atleter fra USA med 6 guld-, 4 sølv- og 2 bronzemedaljer. Andenpladsen gik til OL fra Norge: 3 guld, 4 sølv og 3 bronzemedaljer. Tredjepladsen gik til svenskerne med et guld og to sølvmedaljer. I alt vandt repræsentanter for ti lande olympiske medaljer.

Kun fire hold deltog i hockeyturneringen - de nationale hold i USA, Canada, Tyskland og Polen. For første gang blev kampene afholdt i en indendørs skøjtebane, det canadiske hold blev de olympiske mestre, andenpladsen gik til atleterne fra USA, den tredje blev vundet af Tyskland.

På bobslædesporet havde amerikanerne ingen lige, de tog alt guld, et sølv og en bronze fra de to sæt medaljer, der blev spillet. Atleter fra De Forenede Stater udførte lige så imponerende i hurtigskøjteløb og tog guld på alle fire afstande.

I langrend udfoldede hovedkampen om medaljer mellem svensker, finnere og nordmænd. I det korte løb på 15 kilometer tog svenskerne guld og sølv, finnerne gik til bronze. I 50 km maraton vandt skiløbere fra Finland guld og sølv, og nordmændene fik bronze. Endelig gik hele podiet til ski-nordiske begivenhed til atleterne fra Norge. De regerede også i skihop, efter at have vundet alle tre medaljer.

Karl Schaeffer fra Østrig vandt guld blandt kunstløbere i mænds skøjteløb, Sonya Henie fra Norge vandt blandt kvinder. I parskøjteløb gik guld til André Brunet og Pierre Brunet.

Anbefalede: