Vinter-OL 1980 I Lake Placid

Vinter-OL 1980 I Lake Placid
Vinter-OL 1980 I Lake Placid

Video: Vinter-OL 1980 I Lake Placid

Video: Vinter-OL 1980 I Lake Placid
Video: KLM - OL-studio i Lake Placid 1980 2023, Juni
Anonim

I 1980 blev der afholdt to OL - sommeren den ene blev arrangeret i Sovjetunionen og vinteren den ene - i USA. Lake Placid, som allerede havde vært for lignende konkurrencer i 1932, blev valgt som hovedstad for spillene.

Vinter-OL 1980 i Lake Placid
Vinter-OL 1980 i Lake Placid

Vinter-OL 1980 fandt sted på et godt tidspunkt - det lykkedes at afslutte, før skandalen om boykotten af de olympiske lege i Moskva brød ud. Derfor sendte alle stater, der skulle deltage i konkurrencen, deres hold til spillene og lukkede øjnene midlertidigt for politisk konfrontation.

Nogle stater, såsom Cypern og Costa Rica, var først repræsenteret ved vinter-OL. Holdet fra Folkerepublikken Kina var også til stede ved spillene for første gang i sin kommunistiske historie. Før det deltog kun Taiwans delegation i spillene, og Kina anså det for umuligt for sig selv at konkurrere med den ukendte stat, som igen ikke betragtede det kommunistiske regime i Kina som legitimt.

I den uofficielle holdkonkurrence tog USSR-landsholdet førstepladsen. Den mest succesrige var udførelsen af sovjetiske skiskyttere og skiløbere. Skaterne bragte også guld. Irina Rodnina, stjernen i OL fra 1972 og 1976, bekræftede sin status ved at vinde det tredje olympiske guld sammen med Alexander Zaitsev. I isdans var det sovjetiske par, Natalya Linichuk og Gennady Karponosov, også i spidsen. I en hård kamp formåede sovjetiske hockeyspillere også at få sølv.

DDR-holdet vandt andenpladsen med en lille forsinkelse bag Sovjetunionen. Det traditionelt høje niveau blev vist af tyske bobslyngere og skiløbere.

USA kom kun på tredjepladsen. Atleterne i dette land modtog 12 medaljer, næsten 2 gange mindre end atleterne i Sovjetunionen og DDR. Og 5 ud af 6 guldmedaljer til amerikanerne blev vundet af skater Eric Hayden. Han satte rekord - ingen før ham vandt førstepladsen på alle hurtige skøjteløb. Amerikas sjette guld blev bragt af hockeyholdet, traditionelt stærkt i dette land.

Populær af emne.